Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Aνοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου των πολιτών της Ρωσίας στην ΕΕ

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Aνοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου των πολιτών της Ρωσίας στην ΕΕ
Η Annalena Baerbock ανέφερε ότι ο Γερμανός καγκελάριος ουδέποτε απέρριψε με απόλυτο τρόπο το ενδεχόμενο να υπάρξει επιβολή περιορισμών στις εισόδους Ρώσων στην Ευρώπη

Ανοιχτό ως προς την απαγόρευση εισόδου των πολιτών της Ρωσίας στην ΕΕ φαίνεται πως είναι το Βερολίνο, όπως άφησε να εννοηθεί η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock,αν και μέχρι στιγμήςοι χώρες της Ευρώπης δεν έχουν μπορέσει να συμφωνήσουν στη λήψη αυτού του μέτρου, ενώ κάποιες που γειτονεύουν με τη Ρωσία έχουν ήδη επιβάλλει περιορισμούς.
Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Annalena Baerbock, άφησε να εννοηθεί στις 26/8 ότι το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να επιδιώξει συμβιβασμό όσον αφορά την περιστολή του δικαιώματος ρώσων τουριστών να επισκέπτονται την ΕΕ, τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν να υιοθετηθεί σκληρή και ενιαία γραμμή ως αντίποινα για τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Η Annalena Baerbock κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη με τον Δανό ομόλογό της, Jeppe Koford, δήλωσε πως η καγκελαρία και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμφωνούν ότι για να δοθεί λύση πρέπει να συμμετάσχει όλη η Ευρώπη.
Ωστόσο, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz εμφανίζεται διστακτικός να συμφωνήσει στην επιβολή γενικής απαγόρευσης εισόδου των πολιτών της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα έκανε πολύ πιο δύσκολη την εισδοχή όσων εναντιώνονται στην απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να κηρύξει πόλεμο στη γειτονική της χώρα.
«Πρόκειται για πόλεμο του ρώσου προέδρου) Putin, όχι του ρωσικού λαού. Δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν τέτοια γενίκευση», και γι’ αυτό «διστάζω να το ενθαρρύνω αυτό», τόνισε ο Olaf Scholz πριν από δύο εβδομάδες, σημειώνοντας ωστόσο πως κατανοεί τη στάση των χωρών που γειτονεύουν με τη Ρωσία.
Η Annalena Baerbock ανέφερε ότι ο Γερμανός καγκελάριος ουδέποτε απέρριψε με απόλυτο τρόπο το ενδεχόμενο να υπάρξει επιβολή περιορισμών στις εισόδους Ρώσων στην Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι οι χώρες της Ευρώπης δεν έχουν συμφωνήσει έως τώρα στη λήψη αυτού του μέτρου και μάλιστα, ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ που γειτονεύουν με τη Ρωσία (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Τσεχία, Φινλανδία) ήδη επέβαλαν περιορισμούς, ενώ άλλες χώρες όπως η Πολωνία, ζητούν να επιβληθούν περιορισμοί στις τουριστικές βίζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης