Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στην Ανατολική Ουκρανία, 150 Ουκρανοί νεκροί στο Slavyansk - Απετράπη επίθεση drone στο Zaporozhye

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στην Ανατολική Ουκρανία, 150 Ουκρανοί νεκροί στο Slavyansk - Απετράπη επίθεση drone στο Zaporozhye
Τα τάγματα εθελοντών που αποτελούν το 3ο Σώμα Στρατού της Ρωσίας πιθανότατα θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία σε ad hoc συνδυασμένες μονάδες για να ανανεώσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις,
Σχετικά Άρθρα

(upd 2) Κλιμακώνει η Ρωσία τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Τα τάγματα εθελοντών που αποτελούν το 3ο Σώμα Στρατού της Ρωσίας πιθανότατα θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία σε ad hoc συνδυασμένες μονάδες για να ανανεώσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις, πιθανώς στον άξονα της πόλης του Donetsk και στον Νότιο Άξονα.
Τα τάγματα εθελοντών που σχηματίζει η Ρωσία έχουν χωριστεί σε δύο γενικές ομάδες, όπως αναφέρει το Institute for the Study of War.
Μερικά τάγματα αναπτύσσονται στην πρώτη γραμμή μόλις ολοκληρώσουν τη αρχική τους εκπαίδευση.
Το γεγονός ότι οι μονάδες του 3ου Σώματος Στρατού εκπαιδεύονται με καλύτερο εξοπλισμό και προφανώς συγκρατούνται για να αναπτυχθούν σε πιο συνεκτικές ομάδες συνδυασμένων όπλων υποδηλώνει ότι ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να ανακτήσει μία μεγαλύτερη δυναμική στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Δυνάμεις του 3ου Σώματος Στρατού αναπτύσσονται ήδη από το Νίζνι Νόβγκοροντ πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.
Η Ομάδα Πληροφοριών Συγκρούσεων (CIT) που εδρεύει στη Γεωργία παρατήρησε πως άρματα μάχης T-80BV και T-90M που βρίσκονταν στο Mulino πιθανόν να αναπτυχθούν με το 3ο Σώμα Στρατού στην Περιφέρεια Ροστόφ.
Εάν αυτή η αναφορά είναι σωστή, θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να δεσμεύσει το 3ο Σώμα Στρατού για να ενισχύσει τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην πόλη του Donetsk οι διαδρομές γύρω από τη Mariinka, το Pisky και την Avdiivka έχουν σταματήσει μετά από εδαφικά κέρδη.
Στο Νότιο Άξονα ενδέχεται να αναπτυχθούν και στοιχεία του Γ' Σώματος Στρατού.
Ένα ρωσικό τοπικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι το τάγμα Khabarovsk Krai «Baron Korf» θα υποστηρίξει την ανάπτυξη ρωσικών θέσεων πεδίου στην περιφέρεια Kherson και θα παρέχει διοίκηση και έλεγχο στο νέο ρωσικό 3ο Σώμα Στρατού, υποδεικνύοντας ότι το Κρεμλίνο πιθανότατα θα αναπτύξει στοιχεία του 3ου Σώματος Στρατού στην Kherson και στα νότια της Ουκρανίας.

Απετράπη επίθεση με drone στο Zaporozhye

Ένα drone - καμικάζι που στόχευε μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων καταρρίφθηκε από ρωσικά στρατεύματα πάνω από τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye, ανακοίνωσε την Κυριακή (28/8/2022) η στρατιωτική-πολιτική διοίκηση της πόλης Energodar.
«Τα ρωσικά στρατεύματα κατέρριψαν ένα ουκρανικό drone καμικάζι, το οποίο στόχευε μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων, αν κρίνουμε από την τροχιά της πτήσης», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram, όπως αναφέρει το Tass.
«Το drone έπεσε στην οροφή του ειδικού κτιρίου του εργοστασίου.
Τα πυρομαχικά πυροδοτήθηκαν όταν άγγιξαν την οροφή.
Ωστόσο, πηγές της διοίκησης λένε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν προκλήθηκαν ζημιές στην υποδομή», πρόσθεσε.
Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye βρίσκεται στην πόλη Energodar και ελέγχεται από ρωσικά στρατεύματα.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλά πλήγματα στο έδαφός τους χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, βαρύ πυροβολικό και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιες επιθέσεις απωθήθηκαν από συστήματα αεράμυνας, αλλά αρκετές οβίδες έπληξαν εγκαταστάσεις υποδομής και την περιοχή της αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων.


Κατερρίφθησαν 28 ουκρανικοί πύραυλοι – Πλήγμα για HIMARS

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Igor Konashenkov, ανακοίνωσε ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 28 πυραύλους Olkha, HIMARS και αναχαίτισε έναν βαλλιστικό πύραυλο Tochka-U.
«Είκοσι οκτώ βλήματα των συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Olkha και HIMARS αναχαιτίστηκαν στις περιοχές των οικισμών Olginka, Novotroitskoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Chernobayevka της περιοχής Kherson, γέφυρες Antonovsky και Daryevsky, καθώς και πάνω από το υδροηλεκτρικό Kakhovka.
Επιπλέον, ένας βαλλιστικός πύραυλος Tochka-U καταρρίφθηκε στον αέρα στην περιοχή Novaya Kakhovka της περιφέρειας Kherson», είπε.
Ο Konashenkov είπε επίσης ότι η αεράμυνα κατέστρεψε επίσης έξι ουκρανικά drones στις περιοχές Staromayorske, Dokuchayevsk, Komsomolsky, Maksymovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Semyonovka της Περιφέρειας Kharkiv και Belaya Krynitsa της περιφέρειας Kherson.



Τουλάχιστον 150 Ουκρανοί νεκροί στο Slavyansk

Η ρωσική αεροπορία κατέστρεψε προσωρινές βάσεις μίας ουκρανικής ταξιαρχίας στο Slavyansk σκοτώνοντας έως και 150 Ουκρανούς μαχητές, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
«Τα πλήγματα υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων κατέστρεψαν προσωρινές βάσεις της ουκρανικής 95ης ταξιαρχίας αλεξιπτωτιστών στο Slavyansk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, σκοτώνοντας έως και 150 εθνικιστές και καταστρέφοντας 10 φορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Tass.

Βασικά Στοιχεία

Τα τάγματα εθελοντών που αποτελούν το 3ο Σώμα Στρατού της Ρωσίας είναι πιθανό να προετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις συνδυασμένων όπλων

Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε ότι μια ρωσική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης 10 ατόμων επιχείρησε επιθετικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χερσαία επίθεση βόρεια της πόλης του Κharkin

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις νοτιοδυτικά του Izyum, βορειοανατολικά του Siversk, βορειοανατολικά και νότια του Bakhmut και δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk.

Οι ουκρανικές δυνάμεις στόχευσαν ρωσικά αερομεταφερόμενα στοιχεία διοίκησης και ελέγχου στη δυτική περιφέρεια Kherson

Ρωσικές και ουκρανικές πηγές αντάλλαξαν κατηγορίες για βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhzhia.

Οι ρωσικές αρχές εντείνουν τις επιχειρήσεις επιβολής του νόμου στα κατεχόμενα εδάφη.

1_48.pngΑνατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση νοτιοδυτικά του Izyum στις 27 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της Brazhkivka, περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επιπρόσθετα τις επιδρομές πυροβολικού και τις εναέριες αναγνωρίσεις κατά μήκος της γραμμής Izyum-Slovyansk και πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτες απευθείας στο Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση βορειοανατολικά του Siversk στις 27 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να εξαπολύσουν επίθεση προς το Siversk από την περιοχή Hryhorivka, περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε σφοδρές μάχες γύρω από το Siversk την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο εντατικοποιημένων επιθετικών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις βορειοανατολικά και νότια του Bakhmut στις 27 Αυγούστου. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στο Soledar, 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Bakhmut.
Τα ρωσικά στρατεύματα φέρεται επίσης να προσπάθησαν να προχωρήσουν από το Mayorske και το Zaitseve στα περίχωρα της Horlivka, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut.
2_40.png

Νότια Ουκρανία

Οι ουκρανικές δυνάμεις στόχευσαν στοιχεία της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης και ελέγχου (C2) στη βορειοδυτική Περιφέρεια Kherson πιθανότατα ως μέρος της εκστρατείας για την υποβάθμιση των ρωσικών στρατιωτικών δυνατοτήτων στη δεξιά όχθη του ποταμού Dnipro.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν σημεία C2 των ρωσικών τακτικών ομάδων τάγματος (BTGs) της 11ης και 83ης ξεχωριστής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στο Novovoznesenske (ακριβώς νότια της Vysokopillya) και στο Dudchany (στη δεξιά όχθη του ποταμού Dnipro στα 27 χιλιόμετρα νότια Osokorovka).
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ζημιές στις γέφυρες Antonivsky και Darivka στη δυτική περιφέρεια Kherson τις έχουν καταστήσει αδιάβατες για βαρύ εξοπλισμό.
Δορυφορικές εικόνες και πλάνα από τις οδικές γέφυρες του φράγματος του εργοστασίου Antonivsky και Kakhovka Hydroelectric Power Plant δείχνουν σημαντικές ζημιές που πιθανότατα θα καταστήσουν δύσκολη την επισκευή τους.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση στην Περιφέρεια Kherson στις 27 Αυγούστου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική χερσαία επίθεση για να διασχίσουν το προγεφύρωμα Inhulets κοντά στο Lozove, στην περιφέρεια Kherson, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα ελέγχουν το προγεφύρωμα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη Mykolaiv με ρουκέτες Smerch και συνέχισαν τους βομβαρδισμούς σε όλη τη γραμμή επαφής.
Ρωσικές και ουκρανικές πηγές αντάλλαξαν και πάλι κατηγορίες για βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhzhia (ZNPP) στις 27 Αυγούστου.
Η κρατική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει επανειλημμένα το ZNPP στις 26-27 Αυγούστου, με αποτέλεσμα πολλούς κινδύνους πυρκαγιάς και ραδιενέργειας .
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τους χώρους του ZNPP κοντά σε εγκαταστάσεις πυρηνικής αποθήκευσης.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ανέφερε στις 24 Αυγούστου ότι οι δυνάμεις της Rosgvardia συνέλαβαν υπαλλήλους του ZNPP για φερόμενη συνεργασία με τον ουκρανικό στρατό και ότι οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν 26 άτομα για ισχυριζόμενες παραβιάσεις ελέγχου πρόσβασης από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του εργοστασίου τον Μάρτιο.

3_43.png

4_26.png
5_16.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης