Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Αυστραλία – Μειώνουν τους μισθούς εκπαιδευτικών που δεν εμβολιάστηκαν για Covid

Οργή στην Αυστραλία – Μειώνουν τους μισθούς εκπαιδευτικών που δεν εμβολιάστηκαν για Covid
Το υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωσε ότι οι δάσκαλοι, οι βοηθοί καθηγητών, το διοικητικό προσωπικό, οι καθαρίστριες και οι σχολικοί υπάλληλοι θα τιμωρηθούν για μη συμμόρφωση με την οδηγία

Σε περίπου 900 εργαζόμενους στα σχολεία του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας θα μειωθεί ο μισθός τους ως πειθαρχικό μέτρο επειδή δεν έλαβαν τα πειραματικά «εμβόλια κατά του Covid».
Το υπουργείο Παιδείας τους ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν μειωμένο μισθό για 18 εβδομάδες.
Το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι οι δάσκαλοι, οι βοηθοί καθηγητών, το διοικητικό προσωπικό, οι καθαρίστριες και οι σχολικοί υπάλληλοι θα τιμωρηθούν για μη συμμόρφωση με την οδηγία.
Το προσωπικό μπορεί να δει την εβδομαδιαία αμοιβή του να είναι μεταξύ 25 και 90 δολάρια.
Iσχυρίζεται ότι οι ποινές είναι «εξατομικευμένες» με βάση τις «περιστάσεις» του εργαζομένου.
Αναφέρει επίσης  ότι οι εργαζόμενοι στα σχολεία «δεν συμμορφώθηκαν με τη νόμιμη οδηγία του εργοδότη τους που επιβάλλει την οδηγία του Διευθυντή Υγείας να εμβολιαστούν κατά του Covid».
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η μείωση της αμοιβής των εργαζομένων είναι «δεν είναι ασυνήθιστος» τρόπος τιμωρίας των εργαζομένων για πειθαρχικά παραπτώματα και η κίνηση επηρεάζει μόνο το 1% του εργατικού δυναμικού των εκπαιδευτικών.
«Το προσωπικό του σχολείου είχε πολλές ευκαιρίες να ακολουθήσει τη νόμιμη οδηγία ή να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να εξαιρεθεί από την οδηγία, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις εμβολιασμού ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο του 2021», ανέφερε η ανακοίνωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης