Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της – Έτοιμη να κινητοποιήσει 90.000 στρατιωτικούς

Ουκρανία: Η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της – Έτοιμη να κινητοποιήσει 90.000 στρατιωτικούς
Για πανικό στις μεγάλες ρωσικές πόλεις επειδή κανείς δεν θέλει να υπηρετήσει στο στρατό κάνει λόγο η Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις καθώς σχεδιάζει να κινητοποιήσει περίπου 90.000 στρατιωτικούς διατυπώνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.
Σε δηλώσεις του ο Vadym Skibitsky, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, είπε ότι χρησιμοποιούνται μια σειρά από διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς την ενίσχυση του στρατεύματος, καθώς οι Ρώσοι αναφέρονται σε τάγματα εθελοντών ή τάγματα εφεδρείας του στρατού της χώρας από κάθε στρατιωτική περιφέρεια, προκειμένου να αναπληρώσουν τις απώλειες τους και να αυξήσουν τον αριθμό των δυνάμεων που μπορούν να στραφούν κατά της Ουκρανίας.
Σημειώνεται πως η Ουκρανία υποστηρίζει πως η Ρωσία μετρά τουλάχιστον 80.000 νεκρούς στρατιώτες από την έναρξη της εισβολής, ισχυρισμό που απορρίπτει η Μόσχα.

Σοβαρά προβλήματα οι Ρώσοι

Σύμφωνα με τον Skibitsky, οι Ρώσοι έχουν σοβαρά προβλήματα στο να εξοπλίσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους.
«Ο χρόνος τους τελειώνει.
Θα βοηθήσει τη Ρωσία η κινητοποίηση περισσότερων ανθρώπων;
Πιθανότατα όχι.
Πρώτον, επειδή το ηθικό των στρατιωτών τους, που διεξάγουν συνεχώς επιχειρήσεις, μειώνεται.
Δεύτερον, επειδή υπάρχουν ολοένα και λιγότεροι πρόθυμοι να ενταχθούν στο στράτευμα εθελοντικά.
Επιπλέον, πανικός έχει καταβάλλει τον πληθυσμό στις μεγάλες ρωσικές πόλεις διότι κανείς δεν θέλει να υπηρετήσει στο στρατό, πόσο μάλλον να πάει στον πόλεμο» είπε ο Skibitsky.

Αυξάνεται ο ρωσικός στρατός

Σημειώνεται πάντως πως πρόσφατα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει την αύξηση του αριθμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από περίπου 1,9 εκατομμύρια σε λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια προσωπικό.
Αυτή ήταν και η πρώτη αύξηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων την τελευταία πενταετία, αν και δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται για επιστράτευση ή για αύξηση των εθελοντικών δυνάμεων.
Ο πρόεδρος Putin έχει δηλώσει πως δεν στέλνονται έφεδροι στρατιώτες στο πεδίο των μαχών, τη στιγμή που Ουκρανία και δυτικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως οι απώλειες των Ρώσων στρατιωτών στο πεδίο της μάχης ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης