Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου η ενεργειακή κρίση - Πάνω από 1.000 ευρώ το ρεύμα στη Γερμανία - Η προειδοποίηση της Shell

Εκτός ελέγχου η ενεργειακή κρίση - Πάνω από 1.000 ευρώ το ρεύμα στη Γερμανία - Η προειδοποίηση της Shell
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να εκτοξεύονται μετά το χάος της Παρασκευής
Σχετικά Άρθρα
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να εκτοξεύονται μετά το χάος της Παρασκευής και τη Shell να προειδοποιεί ότι η γηραιά ήπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολλούς δύσκολους χειμώνας, λόγω της εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η ηλεκτρική ενέργεια στη Γερμανία, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτινάχθηκε για πρώτη φορά πάνω από τα 1.000 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Η νέα έκρηξη στις τιμές έρχεται μετά το χάος της Παρασκευής, όταν οι τιμές σε Γερμανία και Γαλλία αυξήθηκα πάνω από 25%, την ώρα που η Ρωσία περιορίζει τις ροές φυσικού αερίου.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο της γερμανικής ηλεκτρικής ενέργειας για το 2023 σημείωσε άνοδο έως και 6,6% στα 1.050 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο εκτινάχθηκε πάνω από το επίπεδο των 1.000 ευρώ την Παρασκευή.
Τα φίδια αρχίζουν να ζώνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατόπιν της Σύγκλησης Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας από την τσέχικη προεδρεία την περασμένη Παρασκευή 26/8, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται τρόποι αποσύνδεσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου με την υιοθέτηση πλαφόν στις τιμές ρεύματος.
german_2.jpg

Ο CEO της Shell προειδοποιεί: Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη μπορεί να διαρκέσει πολλούς χειμώνες

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης δεν είναι θετικές για την Ευρώπη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ενεργειακού κολοσσού Shell να προειδοποιεί ότι τα χειρότερα δεν πέρασαν.
Η Ευρώπη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αρκετούς χειμώνες έλλειψη φυσικού αερίου ως αποτέλεσμα των περικοπών στις ρωσικές προμήθειες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden, σε συνέντευξη Τύπου στη Νορβηγία τη Δευτέρα.
«Μπορεί κάλλιστα να έχουμε αρκετούς χειμώνες όπου πρέπει να βρούμε με κάποιο τρόπο λύσεις», προειδοποίησε ο van Beurden.

Φυσικό αέριο: Πτώση 20% στα 271 ευρώ για το ολλανδικό TTF μετά το ράλι πανικού

Υποχωρεί σημαντικά η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με τις πιέσεις που οδήγησαν σε εκτόξευση των τιμών την περασμένη εβδομάδα στα 340 ευρώ, να αποκλιμακώνονται και τις τιμές να επιστρέφουν κάτω από τα 300 ευρώ.
Τo ολλανδικό συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου (TTF), υποχωρεί 20% στα 271 ευρώ.
Στην αποκλιμάκωση των πιέσεων βοήθησαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Robert Habeck, ότι η πλήρωση των δεξαμενών αποθήκευσης φυσικού αερίου προχωρά ταχύτερα από τον σχεδιασμό.
Το επίπεδο πληρότητας έφθανε την Πέμπτη το 81,78%, ενώ στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει φθάσει στο 82,2%.
ttf_1.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης