Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε στην Kherson, έχασαν 1.200 στρατιώτες και 140 τεθωρακισμένα – Ο προκλητικός Borrell και οι άδειες αποθήκες όπλων των ΗΠΑ…

Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε στην Kherson, έχασαν 1.200 στρατιώτες και 140 τεθωρακισμένα – Ο προκλητικός Borrell και οι άδειες αποθήκες όπλων των ΗΠΑ…
Wall Street Journal: Οι προμήθειες στην Ουκρανία αδειάζουν τα οπλοστάσια των ΗΠΑ

Η Ουκρανική αντεπίθεση στην Νότια Ουκρανία ειδικά στην περιοχή της Kherson απέτυχε και παρά την προσπάθεια εντυπώσεων και προπαγάνδας… οι ουκρανικές δυνάμεις χωρίς να επιτύχουν ουσιαστικά εδαφικά κέρδη έχασαν 1.200 στρατιώτες και 140 τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν πάνω από 1.200 στρατιώτες

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μια ημέρα από την αντεπίθεση στην Νότια Ουκρανία στην περιοχή της Kherson ήταν συντριπτικές.
Οι Ουκρανοί έχασαν 1.200 στρατιώτες σε μια προσπάθεια επίθεσης στο Nikolaev - Krivoy Rog και άλλες κατευθύνσεις κατόπιν εντολής του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Ως αποτέλεσμα της ήττας της επίθεσης των ουκρανικών στρατευμάτων στο Nikolaev-Krivoy Rog και σε άλλες κατευθύνσεις, ο εχθρός υπέστη απώλειες μεγάλης κλίμακας.
«Τα ρωσικά στρατεύματα, κατέστρεψαν 48 άρματα μάχης, 46 οχήματα μάχης πεζικού, 37 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 8 φορτηγά με βαριά πολυβόλα και περισσότερους από 1.200 Ουκρανούς στρατιωτικούς σε μια μέρα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ απέκρουσαν την επίθεση των Ουκρανών, κατέστρεψαν μονάδες της 128ης ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αναπτύχθηκαν για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση από τη δυτική Ουκρανία.
Επίσης «πέντε στρατιώτες αυτής της ταξιαρχίας κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν».

Borrell (ΕΕ): Βοηθάμε τον ουκρανικό στρατό, θα πρέπει να πολεμήσει για πολύ καιρό

«Πρέπει να βάλουμε τα θεμέλια για έναν στρατό που θα πρέπει να πολεμήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και η πλειοψηφία των κρατών μελών συμφωνεί ότι πρέπει να συγκεντρώσουμε τους πόρους μας και να κατανοήσουμε, ποιες παραμέτρους χρειάζονται για την εκπαιδευτική αποστολή».
Αυτό δήλωσε ο Josep Borrell, ύπατος εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ.
«Εάν η Γαλλία δώσει στην Ουκρανία όπλα, η εκπαίδευση για τη χρήση τους μπορεί να δοθεί από τη Γαλλία καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.
Αλλά η λειτουργία ενός στρατού είναι μια πολύπλοκη επιχείρηση και η Ουκρανία μας λέει ότι υπάρχει ανάγκη για αυτή τη συνολική προσέγγιση».

Wall Street Journal: Οι προμήθειες στην Ουκρανία αδειάζουν τα οπλοστάσια των ΗΠΑ

Οι προμήθειες οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία κατά της ρωσικής εισβολής έχουν αδειάσει τις αμερικανικές αποθήκες όπλων από ορισμένους τύπους πυρομαχικών και το αμερικανικό Πεντάγωνο άργησε να τα αναπληρώσει, πυροδοτώντας ανησυχίες στα στελέχη της εθνικής άμυνας ότι η στρατιωτική ετοιμότητα των ΗΠΑ μπορεί να υπονομευθεί από αυτή την έλλειψη, υποστηρίζει η Wall Street Journal.
Τους τελευταίους έξι μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν στην Ουκρανία 16 εκτοξευτές ρουκετών Himars, χιλιάδες όπλα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους και άλλο εξοπλισμό.
Μεγάλο μέρος αυτού του πολεμικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων των πυρομαχικών, προερχόταν απευθείας από τις αμερικανικές αποθήκες, αδειάζοντας οπλοστάσια σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση απροσδόκητων απειλών.
Ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες το επίπεδο των πυρομαχικών μάχης των 155 χιλιοστών έχουν εντυπωσιακά μειωθεί…

Ουκρανία: Οι ρωσικές αμυντικές γραμμές κατέρρευσαν κοντά στη Kherson

Ο ουκρανικός στρατός διέσπασε ορισμένες ρωσικές αμυντικές γραμμές σε αρκετούς τομείς της πρώτης γραμμής κοντά στην πόλη Kherson ανέφερε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, Oleksiy Arestovych.
Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν επίσης πορθμεία στην περιοχή Kherson που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να τροφοδοτεί με όπλα εδάφη στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Ωστόσο, προειδοποίησε τους Ουκρανούς να μην περιμένουν μια γρήγορη νίκη στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας

Η Ρωσία μετακινεί στρατιωτικές νηοπομπές από την Κριμαία στη Kherson

Η Ρωσία σχηματίζει μεγάλες συνοδείες στρατιωτικών οχημάτων στην Κριμαία και τις στέλνει στην περιοχή Kherson, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις γέφυρες για να μην πλησιάσουν στην πρώτη γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης