Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία) σε ΙΑΕΑ: Να αποστρατιωτικοποιηθεί το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia

Zelensky (Ουκρανία) σε ΙΑΕΑ: Να αποστρατιωτικοποιηθεί το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia
Να επιστρέψει το εργοστάσιο στον έλεγχο της Ουκρανίας υποστήριξε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Να αποχωρήσουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις από το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia ζήτησε από τους επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υπογράμμισε πως το εργοστάσιο πρέπει να επιστρέψει στον έλεγχο της Ουκρανίας.
Ο Zelensky χαιρέτισε την άφιξη των επιθεωρητών του ΙΑΕΑ στο εργοστάσιο, επισημαίνοντας πως ήταν θετική εξέλιξη ότι έκαναν την πρώτη τους επιθεώρηση στο σταθμό παρά τις προκλήσεις των Ρώσων.
Κατά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΙΑΕΑ, Rafael Grossi ο Zelensky είπε ότι συμφώνησαν στην ανάγκη αποστρατιωτικοποίησης του εργοστασίου, το οποίο όπως υπογράμμισε, πρέπει να επιστρέψει στον έλεγχο της Ουκρανίας, ενώ τόνισε ότι αναμένει «αντικειμενικά συμπεράσματα» από την Επιτροπή.
«Όταν ο ρωσικός στρατός αποσύρει τα όπλα του, τα πυρομαχικά του, όταν σταματήσει να βομβαρδίζει γειτονιές και όταν σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες, το εργοστάσιο της Zaporizhia θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε μια τελείως ασφαλή λειτουργία υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας» ανέφερε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης