Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάντια: Η αποτελεσματικότητα των νέων εμβολίων της Pfizer και Moderna… βασίζεται σε 8 ποντίκια

Κατάντια: Η αποτελεσματικότητα των νέων εμβολίων της Pfizer και Moderna… βασίζεται σε 8 ποντίκια
Το σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής παρενεργειών από τα εμβόλια VAERS δείχνει, ότι οι συνολικές παρενέργειες φθάνουν τα 2,27 εκατ και οι νεκροί έχουν φθάσει στους 30,5 χιλιάδες

Πραγματική κατάντια…
Η αποτελεσματικότητα των νέων εμβολίων της Pfizer και Moderna… βασίζεται σε 8 ποντίκια
Αυτή είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής… τα εμβόλια να δοκιμάζονται σε 8 πειραματόζωα, σε 8 ποντίκια και αυτό να θεωρείται επιστήμη που αφορά όλους τους ανθρώπους…
Πραγματικά ντροπή.

Τα προκλινικά δεδομένα για τις πρόσφατα εγκεκριμένες αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 βασίζονται μόνο σε ποντίκια, όχι σε ανθρώπους, επειδή οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η αναμονή ώστε να πραγματοποιηθούν περάματα σε ανθρώπους θα απαιτήσει πολύ χρόνο… εξέλιξη που μπορεί να καταστήσει τα εμβόλια… ξεπερασμένα εάν στο μεσοδιάστημα κάποια άλλη παραλλαγή του Covid 19 εμφανιστεί.

Τα δεδομένα για την νέα ενισχυτική δόση της Pfizer βασίστηκαν σε μόλις 8 ποντίκια, είπαν επιστήμονες της Pfizer στη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Ιούνιο 2022.
Τα δεδομένα για την ενισχυτική δόση της Moderna βασίστηκαν σε 16 έως 20 ποντίκια, μερικά από τα οποία έλαβαν την αρχική ενισχυτική δόση, σύμφωνα με μια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στη συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Τα δεδομένα από τα ποντίκια δείχνουν «σημαντικές αυξήσεις έναντι όλων των υποπαραλλαγών της Omicron, συμπεριλαμβανομένου του BA.4/5 καθώς και του στελέχους αναφοράς με τα τροποποιημένα εμβόλια BA.4/5», δήλωσε στον FDA ο Kena Swanson, αντιπρόεδρος της Pfizer για την έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων.
Τα BA.4 και BA.5 είναι και οι δύο υποπαραλλαγές της παραλλαγής Omicron του ιού που προκαλεί το COVID-19.

Τόσο η Moderna όσο και η Pfizer ανέπτυξαν ενισχυτικά εμβόλια που περιέχουν μέρη του αρχικού ιού COVID-19 και της υποπαραλλαγής BA.1, αλλά η FDA μετά τη συνάντηση του Ιουνίου ζήτησε από τις φαρμακοβιομηχανίες να αλλάξουν το συστατικό BA.1 με ένα συστατικό που στοχεύει στις παραλλαγές BA.4 και BA .5, ειδικά το BA.5 είναι το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο FDA δεν ζήτησε να πιστοποιηθούν τα αποτελέσματα σε ανθρώπους και έδωσε εξουσιοδότηση για τις δύο ενισχυτικές δόσεις στις 31 Αυγούστου.
Τα δεδομένα από τα ποντίκια «αποδεικνύουν ότι αυτά τα εμβόλια προκαλούν επιτυχώς μια ανοσολογική απόκριση με τον ίδιο τρόπο που είχαν οι προηγούμενες εκδόσεις των εμβολίων», ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος της FDA.

Η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC Dr. Rochelle Walensky τόνισε επίσης:

«Αν περιμέναμε τα δεδομένα από τα πειράματα σε ανθρώπους και όχι σε ποντίκια, μπορεί τα νέα εμβόλια να θεωρούνταν ξεπερασμένα επειδή θα απαιτούσαν πολύ χρόνο», ανέφερε η Walensky στο «Conversations on Health Care»

Καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο ενημερωμένη ενισχυτική δόση εμβολίου «έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα αντισώματα στους ανθρώπους έναντι της κυκλοφορούσας υπομεταβλητής (κυρίως BA.5 σε αυτό το σημείο), αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουμε δεδομένα μόνο από ποντίκια».

«Δεν έχουμε ανθρώπινα δεδομένα για αυτόν για τα νέα εμβόλια, είτε δεδομένα αντισωμάτων είτε κλινικά δεδομένα.
Ωστόσο, υπάρχει βιολογική αληθοφάνεια ότι αυτές οι ενημερωμένες ενισχυτικές δόσεις θα περιορίσουν τις περιπτώσεις αυξάνοντας τα αντισώματα καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα».

Μάλιστα ιατροί συνιστούν σε όλους τους Αμερικανούς 65 ετών και άνω, ή σε άλλους που είναι ανοσοκατεσταλμένοι, να λάβουν την νέα αναμνηστική δόση, ειδικά εκείνοι που εμβολιάστηκαν πριν 6 μήνες .
Ο FDA συμβουλεύει όλους τους Αμερικανούς 12 ετών και άνω να λάβουν την νέα ενισχυτική δόση μόλις δύο μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό.

Πρωτοφανής εξέλιξη

Ο John Moore, εμπειρογνώμονας εμβολίων στο Weill Cornell Medicine, ανέφερε στην USA Today ότι είναι πρωτοφανές να βασίζονται τα δεδομένα μόνο σε ποντίκια «είναι μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη», αλλά τόνισε ότι δεν ανησυχεί σχετικά με την ασφάλεια των νέων εμβολίων

«Είναι ακόμα το ίδιο εμβόλιο, μόνο με μια μικρή αλλαγή.
Η ίδια στρατηγική χρησιμοποιείται κάθε χρόνο για την προσαρμογή της σύνθεσης των τυπικών εμβολίων κατά της γρίπης.
Ωστόσο, νομίζω ότι μέρος της κοινωνίας μπορεί να ανήσυχο - ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν ακούσει άλλες απόψεις για τα εμβόλια», χρησιμοποιώντας ένα υποτιμητικό σχόλιο για τους ανθρώπους που ανησυχούν για τις παρενέργειες των εμβολίων και τη μείωση της αποτελεσματικότητας.

Τι αναφέρει το σύστημα VAERS

Το σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής παρενεργειών από τα εμβόλια VAERS δείχνει, ότι οι συνολικές παρενέργειες φθάνουν τα 2,27 εκατ και οι νεκροί έχουν φθάσει στους 30,5 χιλιάδες.
Με βάση τα εμβόλια των φαρμακευτικών εταιριών, με εμβόλιο της Pfizer έχουν πεθάνει 19.641 άνθρωποι, με εμβόλια της Moderna 8.146 άνθρωποι.
Vaers.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης