Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, ο μόνος ευρωπαίος ηγέτης που παρέστη στην κηδεία Gorbachev

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, ο μόνος ευρωπαίος ηγέτης που παρέστη στην κηδεία Gorbachev
Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Orban δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin
Σχετικά Άρθρα

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban, ο οποίος ακολουθεί αντίθετη πορεία από τους Ευρωπαίους εταίρους του αυξάνοντας τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μετέβη σήμερα Σάββατο το πρωί στη Μόσχα για την κηδεία του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, του Mikhail Gorbachev, ανακοίνωσε η κυβέρνησή του.
"Θα αποτίσει φόρο τιμής στον Mikhail Gorbachev", συνοδευόμενος από μια ουγγρική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με την ανάρτηση της κυβέρνησης στο Twitter.
Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Orban δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα έρθει για να αποχαιρετήσει τον Gorbachev.
Δεν έχει υποβληθεί αίτημα για συνάντηση", δήλωσε ο Dmitri Peskov εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Hχηρές απουσίες

Κανένας άλλος Ευρωπαίος ηγέτης δεν αναμένεται να παραστεί στην κηδεία. Παρά την εκτίμηση που τρέφουν το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο στον Gorbachev για τη συμβολή του στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει οξύνει την ένταση μεταξύ της Δύσης κα της Μόσχας.
Η επίσκεψη του Orban στη Μόσχα πραγματοποιείται λίγες ώρες αφού ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ο αγωγός Nord Stream, που μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη και είχε κλείσει για συντήρηση δεν θα επαναλειτουργήσει σήμερα, όπως προβλεπόταν αρχικά.
Η Ουγγαρία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ενισχύει τις συναλλαγές της με τη Gazprom και λαμβάνει επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης