Διεθνή

Μόσχα κατά ΕΕ: Σκληρά αντίποινα για την επιβολή περιορισμών στην έκδοση visas σε Ρώσους πολίτες - Όροι στον Zelensky

Μόσχα κατά ΕΕ: Σκληρά αντίποινα για την επιβολή περιορισμών στην έκδοση visas σε Ρώσους πολίτες - Όροι στον Zelensky

Σκληρή δήλωση για την ΕΕ από τον Dmitry Peskov - Πως εξελίσσεται η επιχείρηση στην Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις αποφάσεις που θα λάβει η ΕΕ σχετικά με τις Visas για τους Ρώσους.
Εάν επιβληθούν περιορισμοί, η Μόσχα θα λάβει σοβαρά αντίποινα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 κατά τη διάρκεια της εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-1 «Μόσχα».
«Πράγματι, για πολλούς συμπολίτες μας θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να τεθούν τέτοιοι περιορισμοί, αν και πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά και εδώ, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν όσον αφορά τέτοιες πρωτοβουλίες.
Θα δούμε πώς θα τελειώσουν όλα…
Αυτό δεν έχει προηγούμενο
Φυσικά, θα αναληφθούν σοβαρές αμοιβαίες πρωτοβουλίες από την πλευρά μας», είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις για το καθεστώς της παροχής visas για τους Ρώσους πολίτες στη Ευρωπαική Ένωση.

Για Ουκρανία

Το μόνο που έχει να συζητήσει η Ρωσία με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky είναι η εφαρμογή των όρων που έχει θέσει για την Ουκρανία, ξεκαθάρισε ο Peskov στην ίδια συνέντευξη.
O Peskov ρωτήθηκε, εάν η Μόσχα έχει κάτι να συζητήσει με τον Zelensky, μετά τις δηλώσεις του για απροθυμία να επιλύσει την κρίση ιρηνικά.
«Φυσικά, για το πώς θα εκπληρωθούν οι όροι μας», απάντησε ο Peskov, σύμφωνα με το Tass.
Εξάλλου ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε, πως δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τους όρους που έχει θέσει η Ρωσία.
Όσον αφορά τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, τόνισε, πως η επιχείρηση προχωρά όπως έχει προγραμματιστεί και «όλοι οι στόχοι θα επιτευχθούν».
Υπενθυμίζεται, πως στις 24 Φεβρουαρίου 2022 η Ρωσία άρχισε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία με κυριότερες επιδιώξεις την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της χώρας.

Putin και G20

Όλοι οι παράγοντες, «συμπεριλαμβανομένου αυτού της ασφάλειας», θα ληφθούν υπόψη για τη φυσική παρουσία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Ινδονησία, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Για να αποφασίσουμε για τη μορφή της συμμετοχής μας, πρέπει να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του παράγοντα ασφάλειας», σημείωσε ο Peskov, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η παρουσία του Ρώσου ηγέτη στη συνεδρίαση των G20 είναι πολύ επικίνδυνη στην παρούσα κατάσταση.
Ο Peskov υπενθύμισε ότι υπάρχει πρόσκληση να παραβρεθεί στο Μπαλί, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής.
«Είμαστε ευγνώμονες στη χώρα υποδοχής της επερχόμενης συνόδου κορυφής», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Tass.
Η σύνοδος κορυφής των G20 θα διεξαχθεί 15 - 16 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης