Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Medvedev στη Γερμανία: Είναι εχθρική χώρα, διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας - Δίνει όπλα στους Ουκρανούς

Σφοδρή επίθεση Medvedev στη Γερμανία: Είναι εχθρική χώρα, διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας - Δίνει όπλα στους Ουκρανούς
Kατηγόρησε τη Γερμανία ότι διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας, δικαιολογώντας τη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου στο Βερολίνο από τη «μη φιλική» συμπεριφορά του εν μέσω πολέμου
Σχετικά Άρθρα

Σφοδρότατη επίθεση στη Γερμανία εξαπέλυσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας και στενός συνεργάτης του προέδρου Putin, Dmitry Medvedev.
Kατηγόρησε τη Γερμανία ότι διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας, δικαιολογώντας τη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου στο Βερολίνο από τη «μη φιλική» συμπεριφορά του εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.
«Κατά πρώτον, η Γερμανία είναι μια μη φιλική χώρα, κατά δεύτερον επέβαλε κυρώσεις εναντίον ολόκληρης της ρωσικής οικονομίας (...) και παραδίδει φονικά όπλα στην Ουκρανία», ανέφερε ο Medvedev σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Telegram.

Πυρηνικό μήνυμα: Ημέρα Αποκάλυψης

Εξάλλου την επικίνδυνη τακτική της Δύσης να εκπονεί σχέδια διάλυσης της Ρωσίας κατέκρινε στις 3/9 ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
Προειδοποιεί μάλιστα, πως μία απόπειρα διάλυσης μίας πυρηνικής δύναμης θα ήταν η «τελευταία μέρα της ανθρωπότητας».
Το πυρηνικό οπλοστάσιο είναι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια της Ρωσίας, έγραψε ο Medvedev στο κανάλι του στο Telegram.
Σχολιάζοντας αυτό που περιέγραψε ως κολοσσιαίο σοβιετικό πυρηνικό οπλοστάσιο που έμεινε στη Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, σημείωσε:
«Όλο το στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο έμεινε τότε σε αυτή τη χώρα. Και το διατηρούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Και αυτή είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της ισχύος της Ρωσίας», σημείωσε ο Medvedev.
Εάν τα πυρηνικά όπλα είχαν μοιραστεί μεταξύ των νεοσύστατων κρατών μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, «θα μπορούσαν να υπάρξουν άμεσες και καταστροφικές συνέπειες για τον μικρό μας πλανήτη», τόνισε ο Ρώσος πολιτικός.
Επεσήμανε δε την επικίνδυνη πρακτική της Δύσης να εκφράζει ιδέες καταστροφής της Ρωσίας προειδοποιώντας πως οποιαδήποτε απόπειρα βίαιης διάλυσης μιας πυρηνικής δύναμης θα έφερνε τη «Μέρα της Αποκάλυψης» για την ανθρωπότητα.


Εξοπλιστική βοήθεια Γερμανίας σε Ουκρανία

Νωρίτερα στο Βερολίνο, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Denys Shmyhal συναντήθηκε επίσης με τον Γερμανό πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier.
Ο Steinmeier που διετέλεσε δύο φορές υπουργός Εξωτερικών της Angela Merkel, υποστήριζε επί μακρόν μια πολιτική μείωσης της έντασης με τη Ρωσία, προτού παραδεχθεί ότι αυτό ήταν λάθος.
Η κυβέρνηση του Volodymyr Zelensky τον είχε χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο πρόσωπο και για τον λόγο αυτό αναγκάστηκε να ακυρώσει μια επίσκεψη στο Κίεβο στα μέσα Απριλίου.
Η Γερμανία «θα συνεχίσει είναι με αξιόπιστο τρόπο στο πλευρό της Ουκρανίας» διαβεβαίωσε ο Steinmeier τον Ουκρανό ηγέτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γερμανικής προεδρίας.
Μια διάσκεψη ειδικών για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει κυρίως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου στο Βερολίνο.
Πριν από την επίσκεψή του, ο Shmyhal είχε διαπιστώσει την τεράστια πρόοδο που έκανε η Γερμανία στη στρατιωτική βοήθειά της προς την Ουκρανία, με εξοπλισμούς προστασίας στο πυροβολικό.
Η Γερμανία υποσχέθηκε πρόσφατα να παραδώσει στην Ουκρανία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T. Αυτό αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρωθυπουργό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης