Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστηριώδης συντριβή αεροσκάφους στη Λετονία – Το παρακολουθούσε και το ΝΑΤΟ

Μυστηριώδης συντριβή αεροσκάφους στη Λετονία – Το παρακολουθούσε και το ΝΑΤΟ
Το αυστριακό αεροσκάφος Cessna 551 απογειώθηκε  από τη Χερέθ στη νότια Ισπανία χωρίς καθορισμένο προορισμό

Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Cessna συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών της Λετονίας το απόγευμα της Κυριακής (4/9/2022), ανακοίνωσε η υπηρεσία διάσωσης της Σουηδίας και ενώ το ΝΑΤΟ παρακολουθούσε την «ασταθή πορεία του».
Το αυστριακό αεροσκάφος Cessna 551 απογειώθηκε  από τη Χερέθ στη νότια Ισπανία χωρίς καθορισμένο προορισμό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα FlightRadar24.
Γύρισε δύο φορές, στο Παρίσι και την Κολωνία, πριν κατευθυνθεί κατευθείαν πάνω από τη Βαλτική, περνώντας κοντά στο σουηδικό νησί Γκότλαντ.
Στις 19:40 ώρα Ελλάδας καταγράφηκε στα ραντάρ πως έχαμε γρήγορα ταχύτητα και ύψος.
«Μάθαμε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη (στον ωκεανό) βορειοδυτικά της πόλης Βέντσπιλς στη Λετονία», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης της Σουηδίας.
«Είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ».

Το παρακολουθούσε το ΝΑΤΟ

Ένα ελικόπτερο της λιθουανικής πολεμικής αεροπορίας εστάλη στο σημείο της συντριβής για έρευνα και διάσωση μετά από αίτημα της γειτονικής Λετονίας, δήλωσε εκπρόσωπος της λιθουανικής αεροπορίας.
Μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ απογειώθηκαν νωρίτερα για να ακολουθήσουν το αεροπλάνο, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της λιθουανικής αεροπορίας.
Η σουηδική υπηρεσία διάσωσης ανακοίνωσε ότι κανείς δεν ήταν ορατός στο πιλοτήριο του Cessna.
Τα μαχητικά αεροσκάφη προέρχονταν από την αποστολή της ΝΑΤΟϊκής περιπόλου της Βαλτικής στο αεροδρόμιο Amari στην Εσθονία, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της λιθουανικής αεροπορίας.
Η αποστολή στην αεροπορική βάση αυτή τη στιγμή αποτελείται από τέσσερα αεροσκάφη Eurofighter της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης