Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Αρχίζει μια μεγάλη παγκόσμια καταιγίδα – Στρέφουμε το βλέμμα στην Ανατολή

Peskov (Ρωσία): Αρχίζει μια μεγάλη παγκόσμια καταιγίδα – Στρέφουμε το βλέμμα στην Ανατολή
Oι Δυτικοί ασκούν μεγάλες πιέσεις στις εταιρείες τους για να εγκαταλείψουν τη Ρωσία υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως αρχίζει μια μεγάλη παγκόσμια καταιγίδα διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος χαρακτήρισε τελείως παράλογες τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin (μεθαύριο Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου) στο Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολής, ο Peskov υποστήριξε ότι η ευρύτερη περιοχή της Άπω Ανατολής είναι εξαιρετικής οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας για τη Ρωσία και ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη δυναμική ανάπτυξης.
«Προφανώς και είναι αδύνατο να μιλήσουμε για την ανάπτυξη αυτής της περιοχής, χωρίς να δούμε το ευρύτερο πλαίσιο.
Συνεπώς θα μιλήσουμε για τις διεθνείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, αλλά και για την πολιτική κατάσταση που είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Οι παγκόσμιες διαδικασίες έχουν επί του παρόντος αρνητικές επιπτώσεις.
Σύντομα αρχίζει μια πραγματικά μεγάλη παγκόσμια καταιγίδα» αναφέρει σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ο Peskov, ο οποίος αποδίδει την εξέλιξη αυτή «στις απολύτως παράλογες αποφάσεις και ενέργειες των ΗΠΑ, της Ευρώπης και κάποιων μεμονωμένων ευρωπαϊκών κρατών.
«Ωστόσο σε αυτό το πλαίσιο καταφέρνουμε να διατηρούμε τη μακροοικονομική σταθερότητα.
Προς αυτήν την κατεύθυνση γίνεται μια πολύ εντατική και συνεπής δουλειά.
Και σίγουρα θα αναφερθεί σε αυτό και ο Putin» επισημαίνει ο Peskov.

Η Ανατολή η πιο σημαντική περιοχή για εμάς

Όπως είπε ο Peskov, η Ανατολή είναι πλέον η πιο σημαντική περιοχή για τη Ρωσία.
«Πράγματι, αυτή είναι η πιο σημαντική περιοχή για εμάς.
Ωστόσο, θα ήταν άδικο να πούμε ότι τώρα στραφήκαμε προς την Ανατολή και ότι αρχίσαμε να βάζουμε διαφορετικές προτεραιότητες.
Η περιοχή Ασίας – Ειρηνικού ήταν πάντα μια πολύ σημαντική συνιστώσα τόσο για τις εμπορικές όσο και για τις οικονομικές μας σχέσεις, για τον διάλογο για την ενέργεια.
Και αυτή η γραμμή συνεχίζεται» τονίζει ο Peskov, αναφέροντας πως από τη στιγμή που η Δύση βάζει περιορισμούς, είναι λογικό οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις της Ρωσίας να επικεντρώνονται στην Ανατολή.
Όπως λέει, διαμορφώνονται αμοιβαία επωφελείς εμπορικές σχέσεις, ενώ επισημαίνει ότι υπάρχουν πολύ καλές προϋποθέσεις «για να πούμε ότι η ανάπτυξη εκεί θα είναι πολύ δυναμική».

Πιέσεις από τη Δύση

Ερωτηθείς εάν η Δύση θα εκπροσωπηθεί σε αυτό το οικονομικό φόρουμ, ο Peskov είπε ότι οι Δυτικοί ασκούν μεγάλες πιέσεις στις εταιρείες τους για να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.
«Οι Δυτικοί ασκούν απολύτως απροκάλυπτη πίεση στις εταιρείες τους.
Πολλές εταιρείες έχουν εγκαταλείψει την αγορά μας.
Αλλά αυτές οι κενές θέσεις καταλαμβάνονται τόσο από εγχώριες επιχειρήσεις όσο και από εταιρείες από άλλες χώρες, και το κάνουν πρόθυμα, αποκομίζοντας άμεσα οφέλη από αυτό.
Ταυτόχρονα, όσοι φεύγουν υφίστανται σημαντικές απώλειες» επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης