Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mark Zuckerberg: Κι όμως χρησιμοποιείτε το Facebook και το Instagram τελείως λάθος!

Mark Zuckerberg: Κι όμως χρησιμοποιείτε το Facebook και το Instagram τελείως λάθος!
Ο ιδρυτής του Facebook πιστεύει ότι η καλύτερη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η επικοινωνία, όπως δήλωσε ο ίδιος στο πλαίσιο του podcast

Ενώ ο Zuckerberg περνά πολλές ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν πρόκειται να τον πετύχει κανείς να διατρέχει τα Reels του Instagram.
«Εάν απλώς κάθεσαι εκεί και καταναλώνεις περιεχόμενο, δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά γενικά δεν έχει σχέση με όλα τα θετικά που παίρνεις από το να είσαι ενεργός ή με το να χτίζεις σχέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος.
Ο ιδρυτής του Facebook πιστεύει ότι η καλύτερη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η επικοινωνία, όπως δήλωσε ο ίδιος στο πλαίσιο του podcast.
Θεωρεί ότι πλατφόρμες, όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter μπορούν να συνεισφέρουν στην ευεξία των χρηστών, ιδίως όταν αξιοποιούνται για την επικοινωνία με άλλους σύμφωνα με το CNBC.
Παράλληλα, υπάρχουν έρευνες που καταδεικνύουν ότι η υπερβολική ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη ή άγχος σε ορισμένους χρήστες.
Αυτό ισχύει όταν οι χρήστες αξιοποιούν τις πλατφόρμες μόνο για να σκρολάρουν και όχι για να επικοινωνήσουν με άλλους.
Εάν ο κόσμος απλώς «ανοίγει τις εφαρμογές συνεχώς για να μην νιώθει αποκομμένος, να μην απογοητευθεί ή επειδή αισθάνεται απομακρυσμένος από φίλους όταν δεν είναι ενεργός», τότε αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του, δήλωσε ο Δρ. Mesfin Bekalu, ένας εκ των συντακτών μίας έρευνας του Harvard από το 2019 για την επίπτωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία.
Εξ ου και ο Zuckerberg υποστηρίζει ότι στόχος του Facebook και του metaverse δεν είναι να προσελκύσουν τον κόσμο περισσότερη ώρα στις οθόνες.
Αντιθέτως, ο στόχος είναι να καταστήσει τον χρόνο που περνάμε στο Διαδίκτυο πιο επικοινωνιακό και παραγωγικό, τόνισε ο ίδιος.
«Δεν θέλω απαραίτητα από τους χρήστες να περνούν περισσότερο χρόνο στους υπολογιστές. Θέλω απλώς ο χρόνος που περνούν στις οθόνες να είναι καλύτερος», δήλωσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης