Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peppa το γουρουνάκι: Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι παρουσιάστηκε σε παιδική παράσταση

Peppa το γουρουνάκι: Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι παρουσιάστηκε σε παιδική παράσταση
Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου με τίτλο Families, το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη στο Channel 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μεταδίδεται η Peppa το γορυρουνάκι, ο ομώνυμος χαρακτήρας επεφύλασσε μια έκπληξη
Αγαπημένη από το κοινό της προσχολικής ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Λατινική Αμερική, η Peppa το γουρουνάκι είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα -και δημοφιλή- καρτούν κινουμένων σχεδίων στον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου με τίτλο Families, το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη στο Channel 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μεταδίδεται η Peppa το γορυρουνάκι, ο ομώνυμος χαρακτήρας επεφύλασσε μια έκπληξη.
Καθώς σχεδίαζε ένα πορτρέτο της οικογένειάς της, η Πένυ εξήγησε: "Ζω με τη μαμά μου και την άλλη μου μαμά. Η μια μαμά είναι γιατρός και η άλλη μαγειρεύει μακαρόνια."
Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από τους Βρετανούς Mark Baker και Neville Astley, τρέχει από το 2004.
Αυτή είναι η πρώτη φορά στη 18χρονη ιστορία του καρτούν όπου ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου εμφανίζεται στην τηλεόραση.
Έρχεται δύο χρόνια μετά τη δημιουργία μιας αναφοράς σε έναν ιστότοπο με έδρα τις ΗΠΑ, που απαιτούσε μια «ομόφυλη οικογένεια στο Peppa Pig».
Είχε συγκεντρώσει σχεδόν 24.000 υπογραφές.
Ο Robbie de Santos, διευθυντής επικοινωνιών και εξωτερικών υποθέσεων στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για τα δικαιώματα των LGBT Stonewall, περιέγραψε ότι βλέπει την ιδέα μιας οικογένειας ομοφυλόφιλων στην Peppatown ως «φανταστική».
«Πολλοί από εκείνους που παρακολουθούν την εκπομπή θα έχουν δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες και θα σημαίνει πολλά για τους γονείς και τα παιδιά ότι οι εμπειρίες τους εκπροσωπούνται σε ένα τέτοιο εμβληματικό παιδικό πρόγραμμα», είπε στο BBC.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης