Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Άλμα 2,3% για τον Nikkei 225 λόγω του ιαπωνικού ΑΕΠ

Ασία: Άλμα 2,3% για τον Nikkei 225 λόγω του ιαπωνικού ΑΕΠ
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε κέρδη άνω του 2% μετά την αναθεώρηση του ΑΕΠ της χώρας
Σχετικά Άρθρα
Σημαντικά κέρδη καταγράφει το χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά την αναθεώρηση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το δεύτερο τρίμηνο σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ στον αντίποδα, οι απώλειες του τεχνολογικού κολοσσού Tencent ασκούν πιέσεις στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε κέρδη άνω του 2% μετά την αναθεώρηση του ΑΕΠ της χώρας για το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια ανάπτυξη 3,5%, από την προηγούμενη μέτρηση του 2,2%.
Η δυναμική στις επιχειρηματικές και καταναλωτικές δαπάνες ήταν ο μεγαλύτερος μοχλός της μέτρησης, η οποία τοποθετεί πλέον την ιαπωνική οικονομία πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.
Ωστόσο, η αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων έχει κάπως μετριάσει τις οικονομικές προοπτικές της Ιαπωνίας για το υπόλοιπο του έτους.
Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 αναμένεται επίσης να επιβαρύνει τη δραστηριότητα.

Το βλέμμα στη Fed

Οι ευρύτερες ασιατικές μετοχές σημείωσαν επίσης άνοδο την Πέμπτη, ακολουθώντας το νυχτερινό ράλι στη Wall Street, καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν.
Ωστόσο, οι επενδυτές αμφέβαλαν για το κατά πόσον τα κέρδη θα διαρκέσουν, δεδομένου ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια φέτος, όπως σημειώνει το Reuters.
Η κεντρική τράπεζα αναμένει επίσης ότι η αμερικανική οικονομία θα παραμείνει "γενικά αδύναμη", σύμφωνα με έκθεση της Fed (Beige Book), που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Οι traders τιμολογούν μια πιθανότητα 75% ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,6%, με την Tencent Holdings να αποτελεί «βαρίδι», μετά από αναφορές ότι ένας σημαντικός μέτοχος σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο 7,6 δισ. δολαρίων στον διαδικτυακό γίγαντα.
Οι μετοχές της Tencent υποχώρησαν κατά 2,4% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Ωστόσο, οι απώλειες του Hang Seng περιορίστηκαν από τα κέρδη άλλων μεγάλων τεχνολογικών μετοχών, οι οποίες ακολούθησαν υψηλότερα τις αντίστοιχες αμερικανικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης