Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όταν ο Zelensky ήλπιζε ότι ο Putin θα... υποκύψει στις πιέσεις - Ο διάλογος με Macron λίγες ώρες μετά την εισβολή στις 24/2

Όταν ο Zelensky ήλπιζε ότι ο Putin θα... υποκύψει στις πιέσεις - Ο διάλογος με Macron λίγες ώρες μετά την εισβολή στις 24/2

Ο Ουκρανός πρόεδρος ήλπιζε ότι ο Putin θα σταματούσε τον πόλεμο, εάν του το ζητούσαν ο Biden και οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Σχετικά Άρθρα

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Φεβρουαρίου 2022 και οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εισβάλει στην Ουκρανία. Εκ τότε έχουν περάσει 6 μήνες και ο πόλεμος συνεχίζεται... Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ακόμα περισσότεροι έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς, ενώ η Ευρώπη μαστίζεται από την ενεργειακή κρίση, καθώς ο Vladimir Putin έχει κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου ως αντίποινα στις κυρώσεις της Δύσης.
Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί ο διάλογος που είχαν την 24η Φεβρουαρίου και λίγη ώρα μετά την εισβολή, ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, όπου ο τελευταίος εκτιμούσε ότι ο Putin θα μπορούσε να υποκύψει στις πιέσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο διάλογος

Ο διάλογος Macron - Zelensky κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.
«Μου λέτε ότι έστειλαν ειδικές δυνάμεις παντού στο Κίεβο;» ακούγεται να ρωτάει ο Macron σε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Un Président, l'europe et la guerre» (Ο Πρόεδρος, η Ευρώπη και ο Πόλεμος) που μεταδόθηκε στις 30 Ιουνίου στη γαλλική τηλεόραση.
«Παντού στο Κίεβο, στην Οδησσό, από τη Λευκορωσία. Πολεμάμε παντού στη χώρα μας. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε αυτό, δεν είναι όπως το 2014. Είναι πολύ μεγαλύτερη η εισβολή» απαντά ο Zelensky με τον Macron να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για ολοκληρωτικό πόλεμο».
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ακούγεται, τέλος, να απευθύνει έκκληση στον Γάλλο ομόλογό του να μιλήσει στον Vladimir Putin πιστεύοντας, τότε, ότι η παρέμβαση της Γαλλίας και των ΗΠΑ θα σταματούσε τη Ρωσία.
«Πιστεύω Emmanuel ότι είναι σημαντικό να συζητήσεις με τον Putin και είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια συμμαχία κατά του πολέμου. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Biden μπορούν να συμμαχήσουν, να του τηλεφωνήσουν και να του πουν (σ.σ. στον Putin) "Σταμάτα". Και αυτός θα σταματήσει. Θα σας ακούσει».

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης