Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κίεβο η Baerbock: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία με την παράδοση όπλων, με ανθρωπιστική και οικονομική στήριξη

Στο Κίεβο η Baerbock: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία με την παράδοση όπλων, με ανθρωπιστική και οικονομική στήριξη
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή της στο Κίεβο

«Ήρθα σήμερα στο Κίεβο για να δείξω ότι μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται σε εμάς. Ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, με την παράδοση όπλων, με ανθρωπιστική και οικονομική στήριξη», τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Annalena Baerbock.
Από το Κίεβο σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη να στόχο «να δείξει» ότι η Ουκρανία «μπορεί να βασίζεται» στη στήριξη του Βερολίνου η Annalena Baerbock δήλωσε ότι «για εμένα, είναι σαφές ότι ο (Ρώσος πρόεδρος) Putin βασίζεται στο γεγονός ότι θα κουραστούμε με τα δεινά της Ουκρανίας», ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή της στο Κίεβο αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στη χώρα τον Φεβρουάριο.
Η Γερμανία, εκτός από την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια, σκοπεύει να βοηθήσει το Κίεβο σε επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης καθώς και για να «πέσει φως στα εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν, αποστέλλοντας ειδικούς, μεταξύ των οποίων έναν εισαγγελέα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Πάντως, η Γερμανία, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο, θα παραμείνει δίπλα στους Ουκρανούς που «μάχονται κατά της ρωσικής επιθετικότητας, όχι μόνο για να υπερασπιστούν το ανθρώπινο δικαίωμά τους για ειρήνη και ελευθερία, αλλά επίσης και για να υπερασπιστούν την δική μας ευρωπαϊκή τάξη ειρήνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης