Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rama: Για «μια άλλη Αλβανία» θα μιλάμε με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου

Rama: Για «μια άλλη Αλβανία» θα μιλάμε με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου
Ο Edi Rama είπε ότι είναι ήδη βέβαιο πως υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο υψηλής ποιότητας στη νότια Αλβανία, αλλά το πρόβλημα είναι η εμπορευσιμότητά τους
Πεπεισμένος πως αν η Αλβανία βρει τρόπο να προωθήσει και να πουλήσει το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που ανακαλύφθηκαν στο όρος Σπιράγκ θα μετατραπεί σε σημαντική οικονομική δύναμη στην περιοχή εμφανίστηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama.
Μιλώντας στη διάρκεια συνάντησης με τα επιχειρηματικά επιμελητήρια, ο Edi Rama είπε ότι είναι ήδη βέβαιο πως υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο υψηλής ποιότητας στη νότια Αλβανία, αλλά το πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιο είναι η εμπορευσιμότητά τους.

«Εάν η επόμενη χρονιά θα μας φέρει την είδηση ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκαν στο Σπιράγκ είναι εμπορεύσιμα, τότε θα μιλήσουμε για μια άλλη Αλβανία, μια οικονομική δύναμη σε αυτή την περιοχή, αλλά αυτό είναι ακόμα αβέβαιο.

Ποσότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει βρεθεί, η ποιότητα είναι η υψηλότερη παγκοσμίως, το πρόβλημα είναι η εμπορευσιμότητά τους», είπε ο Rama, σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα gazetadita.al.
Αλβανικά ΜΜΕ γράφουν ότι η εταιρεία Shell κάνει όλες τις έρευνες που σχετίζονται με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στο Σπιράγκ.
Το ζητούμενο είναι εάν ο όγκος τους μπορεί να δικαιολογήσει την επένδυση, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση «το εισόδημα θα αλλάξει την οικονομική ισχύ της Αλβανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης