Τελευταία Νέα
Διεθνή

H πραγματικότητα διαψεύδει την... επίσημη «ενημέρωση»: Τα στοιχεία των CDC δείχνουν έως 5 φορές αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, μετά τα εμβόλια Covid

H πραγματικότητα διαψεύδει την... επίσημη «ενημέρωση»: Τα στοιχεία των CDC δείχνουν έως 5 φορές αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, μετά τα εμβόλια Covid
H ανάλυση των ίδιων των CDC και των δικών του δεδομένων επιτήρησης Vaccine Safety Datalink δείχνει ότι η συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό είναι τρεις έως πέντε φορές υψηλότερη για τους νεαρούς άνδρες
Σχετικά Άρθρα

Η ετικέτα «παραπληροφόρηση» επικολλάται από τα ορισμένα ΜΜΕ και τους λεγόμενους «ελεγκτές γεγονότων» στις αναφορές πως τα εμβόλια για τον Covid σχετίζονται με σημαντικά υψηλά ποσοστά μυοκαρδίτιδας, προκαλώντας θρόμβους, καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.
Μάλιστα τα μέσα αυτά χρησιμοποιούν τις αναφορές των Κέντρων Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, (CDC), προκειμένου να αποδείξουν πως τα εμβόλια είναι ασφαλή.
Ωστόσο, η ανάλυση των ίδιων των CDC και των δικών του δεδομένων επιτήρησης Vaccine Safety Datalink δείχνει ότι η συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό είναι τρεις έως πέντε φορές υψηλότερη για τους νεαρούς άνδρες από ό,τι ανέφερε ο οργανισμός εκείνη την περίοδο 2021, αναφέρει το The Federalist.
Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, για παράδειγμα, τα CDC ανέφεραν 42,6 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας ανά εκατομμύριο άνδρες ηλικίας 12-15 ανδρών μετά τον εμβολιασμό.
Τώρα, τα CDC λένε ότι το ποσοστό είναι στην πραγματικότητα 150,5 ανά εκατομμύριο,
το οποίο ευθυγραμμίζεται με τους ειδικούς στον τομέα της υγείας που τα μέσα ενημέρωσης κακολογούν ως προμηθευτές παραπληροφόρησης.
Τα δεδομένα από μια μελέτη που διεξήχθη από την γιατρό Tracy Hoeg και άλλους το 2021 ευθυγραμμίζονται με τους πιο πρόσφατους αριθμούς CDC, επισημαίνει το The Federalist.
Η ομάδα της Hoeg ανέφερε ένα ποσοστό 94 περιπτώσεων «καρδιακών ανεπιθύμητων παρενεργειών» ανά εκατομμύριο για άνδρες 16-17 ετών και 162 ανά εκατομμύριο για άνδρες 12-15 ετών.
Οι επικριτές ισχυρίστηκαν ότι η «προβληματική» μελέτη ήταν «αντιεμβολιαστική».

Λογοκρισία

Και το PolitiFact ανέφερε ότι το Facebook επισημαίνει τέτοιες μελέτες στην προσπάθειά του «να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση στο News Feed του».
Η λογοκρισία επηρέασε αρνητικά την ικανότητα των γονέων να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για τα παιδιά τους, επεσήμανε η Hoeg στο Twitter.
«Αν δεν είχαμε κατηγορηθεί ως «αντιεμβολιαστές» που διαδίδουν «παραπληροφόρηση», θα άλλαζε η συζήτηση γύρω από την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας αυτού του ανεπιθύμητου συμβάντος και πολλές περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε νέους άνδρες θα είχαν αποτραπεί τον τελευταίο χρόνο», σημείωσε.

Η πραγματικότητα

Τα πρόσφατα ληφθέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν ότι τα CDC τροφοδότησαν το Facebook με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για παιδιά.
Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στέλεχος του Facebook είπε πως τα CDC βοήθησαν την εταιρεία να «καταργήσει τους ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια και τα παιδιά για τον Covid».
Τον περασμένο Νοέμβριο, στέλεχος των CDC εξέτασε επτά ισχυρισμούς και το Facebook αναφέρει επί του παρόντος όλους αυτούς ως ψευδείς. Μεταξύ αυτών είναι ισχυρισμοί που ορισμένοι ιατροί πιστεύουν ότι υποστηρίζονται από στοιχεία, όπως ότι τα εμβόλια εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κυβερνητικά δεδομένα σε όλο τον κόσμο, στην πραγματικότητα, υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί είναι πιο ευαίσθητοι στη μόλυνση από τον Covid από εκείνους που δεν έχουν λάβει τα εμβόλια. Επίσης, κρίνεται ψευδής από τα CDC ο ισχυρισμός ότι τα εμβόλια επηρεάζουν το αίμα των ανθρώπων. Ωστόσο, οι θρόμβοι αίματος είναι μια γνωστή παρενέργεια και μια μελέτη έδειξε ότι πολλοί εμβολιασμένοι ασθενείς έχουν μη φυσιολογικές αλλοιώσεις στο αίμα.
official.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης