Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ για ομιλία Μητσοτάκη: Η Αθήνα σχεδιάζει νέο κύμα δαπανών

FAZ για ομιλία Μητσοτάκη: Η Αθήνα σχεδιάζει νέο κύμα δαπανών
Για άτυπη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Αθήνα σχεδιάζει ένα νέο κύμα δαπανών διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφερόμενη στην ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, επισημαίνει πως με αυτήν άρχισε έστω και άτυπα η προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το γερμανικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «η ομιλία Μητσοτάκη θεωρείται ως άτυπη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη άνοιξη».
«Η μεσοαστική, φιλελεύθερη κυβέρνησή του είχε σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις μέχρι το καλοκαίρι, αλλά στη συνέχεια ένα σκάνδαλο υποκλοπών προκάλεσε σάλο …
Η υπόθεση θα μπορούσε ακόμα να του κοστίσει ψήφους, ειδικά επειδή έθεσε τις μυστικές υπηρεσίες το 2019 υπό τον άμεσο έλεγχό του. Ορισμένοι παρατηρητές φοβούνται ότι το σκάνδαλο θα θέσει σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα, που τόσο εκθειάζει η κυβέρνηση ….
Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ο Μητσοτάκης πιέζεται πλέον να ελαφρύνει τις ανάγκες του πληθυσμού» υποστηρίζει το δημοσίευμα της FAZ, στο οποίο φιλοξενείται και δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία τονίζει ότι «είναι η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που ένα νοικοκυριό δύο εργαζομένων με πλήρη απασχόληση δεν μπορεί πλέον να τα βγάλει πέρα».
«Σύμφωνα με συγκριτική μελέτη του ινστιτούτου συμβούλων Bruegel στις Βρυξέλλες, μέχρι τα μέσα Αυγούστου δεν υπήρχε άλλη κυβέρνηση της ΕΕ που, σε όρους οικονομικής ισχύος, να ξοδεύει περισσότερα χρήματα για ενεργειακή βοήθεια από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Νίκο Τσάφο, σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα ενέργειας, η μελέτη δεν είναι απολύτως σωστή, γιατί παραλείπει την αναφορά ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των κονδυλίων χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό.
Το μεγαλύτερο μέρος προκύπτει από τα υπερκέρδη εταιρειών και από το σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης Fitch του Αυγούστου, τα μέτρα θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με το 1,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) και όχι με τις ακαθάριστες δαπάνες 3,7%» αναφέρει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης