Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Οι Ουκρανοί βασανίζουν κατοίκους στο Kharkiv – Εξοργιστικές ενέργειες

Peskov (Ρωσία): Οι Ουκρανοί βασανίζουν κατοίκους στο Kharkiv – Εξοργιστικές ενέργειες
Ο ουκρανικός στρατός βασανίζει πολίτες, δεν θα σταματήσει η επιχείρηση μας υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν σε εξωφρενικά τιμωρητικές επιχειρήσεις κατά των κατοίκων στις περιοχές του Kharkiv που έχουν ανακαταλάβει μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος έκανε λόγο για περιπτώσεις βασανισμών και διαπόμπευσης πολιτών.
Σε δηλώσεις του ο Peskov έκανε λόγο για εξωφρενικές ενέργειες από τους Ουκρανούς στρατιώτες.
«Όσον αφορά τους κατοίκους του Kharkiv, και σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνουμε, υπάρχουν πολλές τιμωρητικές ενέργειες που δεν εντάσσονται σε κανένα πλαίσιο.
Άνθρωποι βασανίζονται, άνθρωποι διαπομπεύονται.
Αυτό είναι πραγματικά εξοργιστικό
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί» είπε ο Peskov.

Έχουν αποχωρήσει οι Ρώσοι δάσκαλοι

Ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες περί κράτησης Ρώσων και Ουκρανών δασκάλων, οι οποίοι εργάζονταν στα τοπικά σχολεία σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα στις περιοχές που βρίσκονται υπό το ρωσικό έλεγχο, ο Peskov υποστήριξε πως δεν υπάρξουν πλέον Ρώσοι καθηγητές σε αυτές τις περιοχές, επικαλούμενος τον υπουργό Παιδείας της Ρωσίας, Sergey Kravtsov.
«Όλοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που είχαν μεταβεί στις υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές για να διδάξουν, βρίσκονται πλέον σε περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων και των δυνάμεων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk» είχε αναφέρει ο Kravtsov.
Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε πως δεν ισχύουν οι πληροφορίες για ευρύτερη κινητοποίηση του ρωσικού στρατού προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης