Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουδάν: Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της στρατιωτικής χούντας

Σουδάν: Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της στρατιωτικής χούντας
Το Σουδάν, ήδη μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, δεν σταματά να βαίνει προς τον πολιτικό και οικονομικό μαρασμό.
Σχετικά Άρθρα
Χιλιάδες Σουδανοί διαδηλώνουν στους δρόμους του Χαρτούμ ζητώντας για άλλη μια φορά την επιστροφή της εξουσίας στους πολίτες και την αποχώρηση των στρατιωτικών, που κυβερνούν το Σουδάν μετά το πραξικόπημα του Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
"Οι στρατιωτικοί στους στρατώνες τους", είναι το σύνθημα των υπέρμαχων μιας κυβέρνησης πολιτών, οι οποίοι διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Abdel-Fattah Burhan, παρά μια καταστολή που έχει προκαλέσει τον θάνατο 116 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων, σύμφωνα με γιατρούς που τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας.
Το πραξικόπημα διέκοψε βάναυσα τη δημοκρατική μετάβαση που ξεκίνησε το 2019 μετά την πτώση της δικτατορίας του Όμαρ αλ Μπεσίρ.
Κάποιοι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες θυμάτων της καταστολής ενώ άλλοι αυτήν του στρατηγού Burhan, στην οποία είχαν διαγράψει το πρόσωπό του και αναγραφόταν το σύνθημα " Burhan έξω".
Στις αρχές Ιουλίου, προς έκπληξη όλων, ο στρατηγός Burhan δήλωσε έτοιμος να δώσει τη θέση του σε μια κυβέρνηση πολιτών.
Ωστόσο οι Δυνάμεις για την Ελευθερία και την Αλλαγή, βασικός πυλώνας της κυβέρνησης που αποπέμφθηκε από τον στρατό, σημειώνουν ότι πρόκειται μόνον για μια "τακτική" για να διατηρήσει την εξουσία στη χώρα.
Το Σουδάν, ήδη μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, δεν σταματά να βαίνει προς τον πολιτικό και οικονομικό μαρασμό.
Ο πληθωρισμός πλησιάζει κάθε μήνα το 200%, το νόμισμά του βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η τιμή του ψωμιού έχει δεκαπλασιαστεί μετά το πραξικόπημα.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ένας Σουδανός στους τρεις χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης