Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Η Ουκρανία διατηρεί την απειλή ένταξης στο ΝΑΤΟ

Peskov (Ρωσία): Η Ουκρανία διατηρεί την απειλή ένταξης στο ΝΑΤΟ
Αποδεικνύεται πόσο απαραίτητη ήταν η ειδική στρατιωτική επιχείρηση είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία διατηρεί την απειλή ένταξης στο ΝΑΤΟ, κάτι που επιβεβαιώνει το πόσο απαραίτητη ήταν η ειδική στρατιωτική επιχείρηση υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφερόμενος στις προτάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη 13/9 το Κίεβο αναφορικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας.
«Το σχέδιο του Κιέβου για την παροχή «εγγυήσεων ασφαλείας» για την Ουκρανία διατηρεί την απειλή προσχώρησης της στο ΝΑΤΟ και για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» είπε ο Peskov, αναφέροντας πως το Κίεβο δεν κρύβει ποιες είναι οι πραγματικές του επιδιώξεις, οι οποίες – όπως είπε – δείχνουν ότι η απειλή απέναντι στη Ρωσία παραμένει και ότι είναι αναγκαία η στρατιωτική επιχείρηση για την ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας.

Το Κίεβο να εξαλείψει τις απειλές εναντίον μας

Όπως είπε ο Peskov, η ηγεσία της Ουκρανίας πρέπει να εξαλείψει τις απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας.
«Με το σημερινό status quo, με τη σημερινή κατάσταση, κανείς δεν μπορεί να δώσει στην Ουκρανία μεγαλύτερη εγγύηση ασφαλείας από την ίδια την ηγεσία της χώρας.
Μόνο που η ηγεσία αυτής της χώρας θα πρέπει να λάβει μέτρα που θα εξαλείψουν την απειλή κατά της Ρωσίας.
Το Κίεβο ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Σημειώνεται πως πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Μόσχα ζητούσε νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ δεκτή στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης