Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κόσμος κρέμεται πια από μια κλωστή - Οι 9 προκλήσεις που μαρτυρούν ένα αβέβαιο μέλλον (ή και παρόν)

Ο κόσμος κρέμεται πια από μια κλωστή - Οι 9 προκλήσεις που μαρτυρούν ένα αβέβαιο μέλλον (ή και παρόν)
Τι συμβαίνει όμως τελικά στον κόσμο;

Τα θέματα που παρουσιάζονται ως... ειδήσεις από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης γενικά παραλείπουν πολλά από τα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.
Εν ολίγοις, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ακούνε ποτέ για τις διαδηλώσεις, τις δολοφονίες και τις κυβερνήσεις που αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα του λαού τους.
Συνολικά, εμείς, ως κοινωνία, είμαστε ανεπαρκώς ενημερωμένοι.

Τι συμβαίνει όμως τελικά στον κόσμο;

Το μέλλον είναι αβέβαιο, ωστόσο, η παρακάτω λίστα περιέχει τα 9 μεγαλύτερα και πιο εκρηκτικά ζητήματα που έχουμε μπροστά μας.

Έχοντας αυτό κατά νου, η προστασία των αποταμιεύσεων και του κεφαλαίου θα πρέπει αποτελεί έναν σοβαρό στόχο εφεξής για όλους μας.
Μερικοί ίσως χουν προβλέψει ότι θα έρθει μια καταιγίδα και τώρα φαίνεται ότι έφτασε.

Τα 9 ζητήματα

1 - Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Κίνα; - θα επιβιώσει ο Xi - οι πόλεις είναι ακόμα σε lockdown  - οι άνθρωποι διαμαρτύρονται - και πολλά άλλα.
Η Κίνα με τις «πόλεις-φαντάσματα» της δεν είναι η καλά λαδωμένη μηχανή που πολλοί πιστεύουν ότι είναι.

2- Εάν η Κίνα προχωρήσει διεκδικώντας πολεμικά την Ταϊβάν, πώς θα επιλυθεί αυτό; 

3- Θα επιβιώσουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ;
Ο Putin κρατάει κλειστά τα χαρτιά όταν πρόκειται για το θέμα της ενέργειας.
Με τον Biden να στέλνει με ενθουσιασμό αμερικανικά δολάρια και όπλα στην Ουκρανία, έχουμε τη δυνατότητα να φωτίσουμε την... Ευρώπη και τον κόσμο με μια πυρηνική «λάμψη».

4- Ενεργειακό αίνιγμα: Σε όλο τον κόσμο η ενέργεια αποτελεί μια μεγάλη υπόθεση.
Επειδή ο κόσμος είναι πεπεισμένος ότι η ανθρωπότητα προκαλεί την αλλαγή του κλίματος και σύντομα θα είμαστε αντιμέτωποι με ακραία άνοδο της παλίρροιας σημαίνει ότι πρέπει να σβήσουμε τα φώτα, να ζούμε στο σκοτάδι και να τρώμε ζωύφια.

5 -Το EV Stupidity, έχοντας κατά νου την ενεργειακή κρίση, η απάντηση είναι να χρησιμοποιήσουμε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσουμε αυτοκίνητα αντί να σχεδιάσουμε έναν κόσμο όπου θα οδηγούμε λιγότερο ή θα χρησιμοποιούμε πιο αποδοτικά οχήματα.

6- Είναι η παγκοσμιοποίηση νεκρή; Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε. Όταν συμμετέχετε σε μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες και μεγάλες ανόητες κυβερνήσεις μαζί και προκαλείτε μαζικές κοινωνικές αναταραχές, τι μπορεί να πάει στραβά;

7- Ο πληθωρισμός, ο αποπληθωρισμός ή ο στασιμοπληθωρισμός: Η σταθερότητα έχει ξεφύγει. Τι σημαίνει αυτό για εμάς καθώς σχεδιάζουμε μπροστά; 

8- Αυξανόμενη ανισότητα! Αυτή είναι η μόνη μας πραγματική επιτυχία. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αυξήσουμε την ανισότητα και να κάνουμε πλούσιο τον Τζεφ Μπέζος. Αγοράζοντας πράγματα στο διαδίκτυο και θέτοντας εκτός λειτουργίας τα τοπικά καταστήματα όπου εργάζονται οι γείτονές μας, μπορούμε να γίνουμε φτωχότεροι. Ως μπόνους, η Amazon θα παραδώσει προϊόντα στην πόρτα μας, ώστε να τα επιστρέψουμε την επόμενη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να σταλούν αχρησιμοποίητα σε χωματερή και τα εργοστάσια θα πρέπει να κάνουν περισσότερα.

9- Τεχνητή νοημοσύνη και άλλα «ρομποτικά» πράγματα. «Τουλάχιστον μας προσέχουν» ή να πω καλύτερα μας κατασκοπεύουν.
Αυτό που πρέπει να φοβόμαστε είναι όταν τα ρομπότ αρχίσουν να κατασκευάζουν και να επισκευάζουν ρομπότ, τότε θα είμαστε απλώς μια ενοχλητική προσβολή. Αυτή είναι η μέρα που θα κυκλοφορήσουν τα bot σφαγής.

Το παρακάτω γράφημα, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ σχετικά με το «φαινόμενο του πλούτου».
Θα πρέπει να είναι αρκετό για να πείσει ακόμη και τον πιο σκληρό σκεπτικιστή ότι κάτι πολύ λάθος συμβαίνει. 


US-wealth-effect-monitor-2022-04-02-category-per-household_0.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης