Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυραυλικά χτυπήματα και βόμβες Ουκρανών σε Kherson, Luhansk – Για τρομοκρατικές επιθέσεις μιλούν οι φιλορώσοι

Πυραυλικά χτυπήματα και βόμβες Ουκρανών σε Kherson, Luhansk – Για τρομοκρατικές επιθέσεις μιλούν οι φιλορώσοι
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τις επιθέσεις
Σχετικά Άρθρα

Άθλιες τρομοκρατικές επιθέσεις χαρακτηρίζουν φιλορώσοι αξιωματούχοι τα σημερινά πυραυλικά «χτυπήματα» και τη βομβιστική επίθεση σε κτήρια που στεγάζονταν διοικητικές υπηρεσίες σε Kherson και Luhansk.
Η πυραυλική επίθεση στην Kherson έπληξε το κτήριο όπου στεγάζεται η διοίκηση της περιφέρειας ενώ στη Luhansk «χτυπήθηκε» κατόπιν βομβιστικής επίθεσης το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Sergei Gorenko, ο οποίος σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, υπέκυψε στα τραύματα του.

Επίθεση στην Kherson

Σε δηλώσεις της η Ekaterina Gubareva, αναπληρώτρια επικεφαλής της στρατιωτικό-πολιτικής διοίκησης που έχει ορίσει η Μόσχα στην Kherson, έκανε λόγο για μια «άθλια τρομοκρατική επίθεση από τους Ουκρανούς συμμορίτες».

 

«Επιτέθηκαν την ώρα που άνθρωποι περπατούσαν, πήγαιναν στις δουλειές τους, ζούσαν και εργάζονταν προς όφελος του λαού» έγραψε στο Telegram η Gubareva, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα νεκρό.

 

 

Όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης στο κτήριο της διοίκησης ήταν άμαχοι, μια και δεν υπήρχαν στρατιωτικοί στο κτήριο.
«Η διοίκηση αναφέρει ότι δεν υπάρχουν θύματα ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης.
Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν περαστικοί πολίτες.
Δεν υπήρχε στρατιωτικό, παρά μόνο πολιτικό προσωπικό στο κτήριο» επισημαίνουν οι φιλορωσικές αρχές της Kherson, οι οποίες επισημαίνουν πως το πυραυλικό χτύπημα έγινε με τα πυραυλικά συστήματα HIMARS.

 
Νεκρός ο γενικός εισαγγελέας του Luhansk

Από τη βομβιστική επίθεση στο κτήριο της γενικής εισαγγελίας στο Luhansk σκοτώθηκε ο γενικός εισαγγελέας Sergei Gorenko, ενώ έχασε τη ζωή της και η αναπληρώτρια του, Ekaterina Steglenko.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
12_29.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης