Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα απαντάει στις πωλήσεις εξοπλισμών στην Ταϊβάν με κυρώσεις σε Boeing και Raytheon

Η Κίνα απαντάει στις πωλήσεις εξοπλισμών στην Ταϊβάν με κυρώσεις σε Boeing και Raytheon
Κυρώσεις στην Raytheon και την Boeing επέβαλε η Κίνα
Κυρώσεις στους CEO της Boeing Defense και της Raytheon για τη συμμετοχή τους στις τελευταίες πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν, επέβαλε το Πεκίνο, όπως γνωστοποίησε σήμερα 16/9 εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι κυρώσεις σε βάρος του Διευθύνοντος Συμβούλου Άμυνας, Διαστήματος και Ασφάλειας της Boeing, Τεντ Κόλμπερτ, και του επικεφαλής της Raytheon Technologies Corp, Γκρέγκορι Χέις, ανακοινώθηκαν την Παρασκευή ως απάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ που ενέκρινε την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν αξίας 1,1 δισ. δολαρίων.
Οι πωλήσεις περιλαμβάνουν 60 αντιπλοϊκούς πυραύλους και 100 πυραύλους αέρος-αέρος, εκ των οποίων οι αντίστοιχοι κύριοι ανάδοχοι είναι η Boeing Defense και η Raytheon.
Ο Κόλμπερτ και ο Χέις θα υποβληθούν σε κυρώσεις «για να προστατεύσουν την κυριαρχία και τα συμφέροντα ασφάλειας της Κίνας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ, επικαλούμενη «τη συμμετοχή τους σε αυτές τις πωλήσεις όπλων».
«Η κινεζική πλευρά προτρέπει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις αρμόδιες οντότητες να… σταματήσουν να πωλούν όπλα στην Ταϊβάν και τις στρατιωτικές επαφές ΗΠΑ-Ταϊβάν».
Η Κίνα επέβαλε κυρώσεις στις Raytheon και Lockheed Martin και τον Φεβρουάριο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων για αναβαθμίσεις των πυραύλων Patriot για την Ταϊβάν.
Σύμφωνα με τον νόμο κατά των ξένων κυρώσεων της Κίνας, μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος σε άτομα στην Κίνα, η άρνηση βίζας, η κατάσχεση και η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, μπορούν να πραγματοποιηθούν απελάσεις, καθώς και άλλα μέτρα, όπως ανέφερε η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης