Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στις ΗΠΑ – Τo Facebook κατασκόπευε τα προσωπικά μηνύματα των Αμερικανών και τα έδινε στο FBI

tags :
Σάλος στις ΗΠΑ – Τo Facebook κατασκόπευε τα προσωπικά μηνύματα των Αμερικανών και τα έδινε στο FBI
Το Facebook παρέχει στο FBI ιδιωτικές συνομιλίες που προστατεύονται από τον νόμο
Σχετικά Άρθρα

Το Facebook κατασκοπεύει προσωπικά μηνύματα Αμερικανών και τους αναφέρει στο FBI εάν εκφράζουν «αντικυβερνητικές ή αντιεξουσιαστικές» θέσεις – συμπεριλαμβανομένης της αμφισβήτησης της νομιμότητας των εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Όπως γράφει η New York Post, «στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεργασίας του FBI με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook επισήμανε αυτά τα υποτιθέμενα ανατρεπτικά προσωπικά μηνύματα τους τελευταίους 19 μήνες και τα έδινε στην αντιτρομοκρατική μονάδα του FBI στην Ουάσιγκτον χωρίς κλήτευση».
«Έγινε εκτός νομικής διαδικασίας και χωρίς πιθανή αιτία», είπε ένας από τους καταγγέλλοντες, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Το Facebook παρέχει στο FBI ιδιωτικές συνομιλίες που προστατεύονται από την Πρώτη Τροποποίηση χωρίς καμία κλήτευση», συνέχισε.
Σύμφωνα με μια πηγή της Post, «το Facebook και το FBI έψαχναν για άτομα που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς».
Μόλις επισημαίνονταν τα προσωπικά μηνύματα στέλνονταν στα γραφεία του FBI σε όλη τη χώρα, τα οποία στη συνέχεια απευθυνόταν στο Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για να λάβουν νόμιμα τις ιδιωτικές συνομιλίες που είχαν ήδη δει.
«Μόλις ζητείτο κλήτευση, μέσα σε μία ώρα, το Facebook ήταν έτοιμο να στείλει πίσω gigabyte δεδομένων και φωτογραφιών. Ήταν έτοιμα. Απλώς περίμεναν αυτή τη νομική διαδικασία για να μπορέσουν να τα στείλουν», είπε μια πηγή.«Ήταν χάσιμο χρόνου», είπε μια πηγή που γνωρίζει τη «φρενίτιδα» 19 μηνών από το FBI να βρει εγχώριες υποθέσεις τρομοκρατίας που να ταιριάζουν με τη ρητορική της κυβέρνησης Biden μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Διαψεύδει η Meta

Το Facebook αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σε δύο αντικρουόμενες δηλώσεις που στάλθηκαν με διαφορά μίας ώρας. «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς επειδή αντικατοπτρίζουν μια παρανόηση του τρόπου με τον οποίο τα συστήματά μας προστατεύουν τους ανθρώπους από τη ζημιά και τον τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε με την επιβολή του νόμου. Ελέγχουμε προσεκτικά όλα τα κρατικά αιτήματα για πληροφορίες χρηστών για να βεβαιωθούμε ότι είναι νομικά έγκυρα και συχνά τα απορρίπτουμε. Απαντάμε σε νομικά αιτήματα για πληροφορίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τους όρους μας και παρέχουμε ειδοποίηση στους χρήστες όποτε επιτρέπεται», δήλωσε η Erica Sackin, εκπρόσωπος της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης