Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky για Ρώσους: Τα βασανιστήρια ήταν μια διαδομένη πρακτική στα κατεχόμενα εδάφη - Θα ταυτοποιήσουμε όσους κακοποίησαν ανθρώπους

Zelensky για Ρώσους: Τα βασανιστήρια ήταν μια διαδομένη πρακτική στα κατεχόμενα εδάφη - Θα ταυτοποιήσουμε όσους κακοποίησαν ανθρώπους
Τουλάχιστον δέκα τόποι βασανιστηρίων ανακαλύφθηκαν στις περιοχές που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Για βασανιστήρια κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις, που μέχρι πρόσφατα είχαν υπό τον έλεγχό τους μεγάλο τμήμα της περιφέρειας του Kharkiv, ο Ουκρανός πρόεδρος V. Zelensky.
Τουλάχιστον δέκα τόποι βασανιστηρίων ανακαλύφθηκαν στις περιοχές που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία που μεταδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 17/9, ο Zelensky.
«Τα βασανιστήρια ήταν μια διαδομένη πρακτική στα κατεχόμενα εδάφη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλεσε «φασίστες» τους εισβολείς που «τράπηκαν σε φυγή» λόγω της αντεπίθεσης που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός την προηγούμενη εβδομάδα και συνέκρινε τη συμπεριφορά τους με αυτήν των Ναζί.
Ο Ουκρανός διαβεβαίωσε ότι «όπως οι Ναζί, οι Ρώσοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης».
Όπως σημείωσε, «θα ταυτοποιήσουμε όλους εκείνους που βασάνισαν και κακοποίησαν ανθρώπους, που έφεραν από τη Ρωσία αυτές τις θηριωδίες στο έδαφος της Ουκρανίας».
Σύμφωνα με τον Zelensky οι Ρώσοι εισβολείς εγκατέλειψαν όργανα βασανιστηρίων κατά την αποχώρησή τους από τα εδάφη που είχαν καταλάβει.
Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές αρχές δημοσιοποίησαν σχετικές φωτογραφίες, ενώ σημάδια βασανιστηρίων και βίαιου θανάτου βρέθηκαν σε πτώματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε ομαδικό χώρο ταφής, σε δασική έκταση κοντά στην πόλη Izyum.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης