Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Κρεμλίνο): Απόλυτη ταύτιση Ρωσίας – Κίνας απέναντι στις προκλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες των ΗΠΑ

Peskov (Κρεμλίνο): Απόλυτη ταύτιση Ρωσίας – Κίνας απέναντι στις προκλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες των ΗΠΑ
Η Μόσχα και το Πεκίνο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο στην εκτίμησή τους για το απαράδεκτο αποσταθεροποιητικών συμπεριφορών, τόνισε ο συνεργάτης του Ρώσου προέδρου
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία και η Κίνα δεν φιλοδοξούν να είναι επικεφαλής του κόσμου, ενώ ορισμένες άλλες χώρες το κάνουν, δήλωσε την Κυριακή (18/9/2022) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.
«H Ρωσία και η Κίνα που δεν επιδιώκουν να είναι στη θέση του οδηγού στον κόσμο.
Γνωρίζουμε ότι και άλλες χώρες δείχνουν τέτοια τάση» είπε ο Peskov υπονοώντας τις ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος επέστησε επίσης την προσοχή στην «απόλυτη ταύτιση στη στάση της Ρωσίας και της Κίνας απέναντι σε διάφορα είδη προκλητικών ενεργειών, η πηγή των οποίων είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες».
Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι διμερείς επαφές μεταξύ των δύο κρατών για την συγκρότηση ενός κοινού δόγματος ασφάλειας.

Αποσταθεροποιητική συμπεριφορά

Η Μόσχα και το Πεκίνο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο στην εκτίμησή τους για το «απαράδεκτο μιας τέτοιας αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς», πρόσθεσε.
Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Κίνας, Vladimir Putin και Xi Jinping, συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στη Σαμαρκάνδη .
Οι δύο πρόεδροι είχαν διμερείς επαφές και συμμετείχαν επίσης σε συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αρχηγών Κρατών του SCO, όπως αναφέρει το Tass.
Ο Κινέζος ηγέτης τόνισε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία, για να παράσχει αμοιβαία υποστήριξη σε θέματα βασικών συμφερόντων του άλλου μέρους.
Αυτή ήταν μια δεύτερη προσωπική συνάντηση για τους δύο ηγέτες φέτος.
Η προηγούμενη συνάντησή τους ήταν τον Φεβρουάριο, όταν ο Putin παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Διμερείς επαφές για τη στρατηγικη΄σταθερότητα

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Nikolay Patrushev θα επισκεφθεί την Κίνα τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ανέφερε την υπηρεσία Τύπου του Γραφείου του Συμβουλίου Ασφαλείας Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass.
«Ο Patrushev θα πραγματοποιήσει ρωσο-κινεζικές διαβουλεύσεις για τη στρατηγική σταθερότητα με τον Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, και  διαβουλεύσεις για τη δημόσια ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Κίνας Κεντρική Επιτροπή Guo Shengkun», ανέφερε η έκθεση.
Ο Patrushev θα επισκεφθεί την Κίνα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.
Την προηγούμενη φορά που ταξίδεψε εκεί ήταν τον Δεκέμβριο του 2019, με διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Μικρή η απειλή στο διμερές εμπόριο απο τις δευτερογενείς συνέπειες των δυτικών κυρώσεων 

Η απειλή από τις δευτερογενείς συνέπειες των κυρώσεων είναι υπαρκτή, αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την οικονομική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, δήλωσε ο Peskov.
«Φυσικά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που περιπλέκουν την κατάσταση και αυη απειλή από τις δευτερογενείς συνέπειες των κυρώσεων, φυσικά ασκεί αρνητικό αντίκτυπο.
Δεν μπορούν όμως να έχουν σημαντική επίδραση, αφού η συνολική τάση εξακολουθεί να είναι θετική με όρους ανάπτυξης», επισήμανε, σχολιάζοντας στον δημοσιογράφο Pavel Zarubin αναφορές ότι οι κινεζικές εταιρείες φοβούνται λίγο τις αμερικανικές κυρώσεις και φέρεται να βάζουν φρένο στη συνεργασία με τη Ρωσία.
Σε γενικές γραμμές, τόνισε ότι «μια ώθηση στην ανάπτυξη των διμερών εμπορικών  σχέσεων [μεταξύ Ρωσίας και Κίνας], η άνοδος του κύκλου εργασιών στο διμερές εμπόριο, είναι σημαντική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης