Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φρένο» στην είσοδο Ρώσων από Πολωνία και κράτη της Βαλτικής - Τι ισχύει απο 19/9, οι εξαιρέσεις

«Φρένο» στην είσοδο Ρώσων από Πολωνία και κράτη της Βαλτικής - Τι ισχύει απο 19/9, οι εξαιρέσεις
Από τις 19/9, δεν υπάρχει η δυνατότητα Ρώσοι πολίτες με θεωρήσεις διαβατηρίου για τον χώρο Σένγκεν (26 κράτη) να εισέρχονται σε αυτόν μέσω αυτών των τεσσάρων κρατών

Στον δραστικό περιορισμό της εισόδου Ρώσων πολιτών προχωρούν από σήμερα, Δευτέρα 19/9, η Πολωνία και τα τρία κράτη της Βαλτικής Θάλασσας (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία).
Ειδικότερα, θέτουν σε εφαρμογή περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για τη μείωση των Ρώσων που θα μπορούν να εισέρχονται στο έδαφός τους, ως αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και έτσι, δεν θα επιτρέπουν σε Ρώσους με θεωρήσεις διαβατηρίων που τους εγγυώνται την πρόσβαση στον χώρο Σένγκεν, την είσοδο για τουρισμό, επιχειρηματικές, αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, για παράδειγμα σε περιπτώσεις ρώσων μονίμων κατοίκων των χωρών αυτών, αντιφρονούντων, καθώς και για ανθρωπιστικούς λόγους.Ήδη, οι χώρες αυτές είχαν πρακτικά σταματήσει να εκδίδουν τέτοιες βίζες και άδειες μόνιμης παραμονής Ρώσων στην επικράτειά τους.
Από τις 19/9, δεν υπάρχει η δυνατότητα Ρώσοι πολίτες με θεωρήσεις διαβατηρίου για τον χώρο Σένγκεν (26 κράτη) να εισέρχονται σε αυτόν μέσω αυτών των τεσσάρων κρατών.
Πλέον, απαγορεύεται η είσοδος σε Ρώσους που έχουν βίζες για τον χώρο Σένγκεν, ανεξαρτήτως του ποια χώρα τους τις χορήγησε.
Σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Kaja Kallas, παρότρυνε και άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσουν την είσοδο στους Ρώσους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης