Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Η γερμανική οικονομία συρρικνώνεται ήδη - Περαιτέρω επιδείνωση τον χειμώνα

Bundesbank: Η γερμανική οικονομία συρρικνώνεται ήδη - Περαιτέρω επιδείνωση τον χειμώνα

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας «βλέπει» περαιτέρω υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας

Σχετικά Άρθρα
Σαφή προειδοποίηση για επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών κατά τους χειμερινούς μήνες, απήυθυνε η γερμανική κεντρική τράπεζα, Bundesbank.
Ειδικότερα, η Bundesbank επισημαίνει ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώνεται ήδη και πιθανότατα θα επιδεινωθεί κατά τους χειμερινούς μήνες καθώς η κατανάλωση φυσικού αερίου μειώνεται ή μειώνεται με δελτίο.
Με τη Ρωσία, που προμήθευε περίπου το 40% του φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, να κλείνει τον αγωγό, που μεταφέρει τα καύσιμα στη Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναζητά εναλλακτικές πηγές και τρόπους για να μειώσει τη χρήση.
Η Bundesbank ανέφερε ότι η οικονομία είναι πιθανό να συρρικνωθεί ακόμα και αν αποφευχθεί η πλήρης συρρίκνωση, καθώς οι εταιρείες μειώνουν ή σταματούν την παραγωγή.
«Η οικονομική δραστηριότητα μπορεί να υποχωρήσει κάπως αυτό το τρίμηνο και να συρρικνωθεί αισθητά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες», ανέφερε η κεντρική τράπεζα.
Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι δεν αναμένει να υλοποιηθεί το δυσμενές σενάριο που δημοσίευσε τον Ιούνιο, το οποίο είδε την οικονομία να συρρικνώνεται κατά 3,2% το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης