Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία - τυφώνας Nanmadol: Στους 4 νεκροί, πάνω από 110 οι τραυματίες - Στο σκοτάδι περίπου 140.000 σπίτια, ζημιές

Ιαπωνία - τυφώνας Nanmadol: Στους 4 νεκροί, πάνω από 110 οι τραυματίες - Στο σκοτάδι περίπου 140.000 σπίτια, ζημιές
Τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί
Σχετικά Άρθρα

Συνολικά 4 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 114 οι τραυματίες από το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Nanmadol στην Ιαπωνία.
Ο θάνατος δύο ανθρώπων επιβεβαιώθηκε και δύο ακόμη εντοπίστηκαν "χωρίς ζωτικές ενδείξεις" μετά το πέρασμα του τυφώνα Nanmadol από την Ιαπωνία, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 110, ανακοίνωσε  ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης.
Στο νησί Kyushu από το πέρασμα του τυφώνα Nanmadol ξεριζώθηκαν δέντρα, έσπασαν τζάμια, υπερχείλισαν ποταμοί και μέσα σε 24 ώρες έπεσε όγκος βροχής που κανονικά αντιστοιχεί σε έναν μήνα. Περισσότερο επλήγη η περιφέρεια Miyazaki, όπου εντοπίστηκαν οι δύο από τους νεκρούς.
Σημειώνεται ότι τυφώνας έπληξε την Ιαπωνία το βράδυ της Κυριακής 18/9, κοντά στην Kagoshima, στο νησί Kyushu στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις και στη συνέχεια μετακινήθηκε προς τα βορειοανατολικά.
Η έντασή του μειωνόταν σταδιακά και έτσι, πλέον υποβαθμίστηκε σε εξτρα- τροπικό κυκλώνα.
Ο Hirozaku Matsuno, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ανέφερε ότι δύο ακόμη άνθρωποι εντοπίστηκαν "χωρίς ζωτικές ενδείξεις", ένας όρος που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία όταν δεν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ατόμου από γιατρό.
Τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 14 σοβαρά, ενώ χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν περίπου 140.000 σπίτια, κυρίως στο νησί Kyushu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης