Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος 12,2% στις ενάρξεις κατοικιών τον Αύγουστο 2022

ΗΠΑ: Άνοδος 12,2% στις ενάρξεις κατοικιών τον Αύγουστο 2022
Εάν οι άνθρωποι δεν αγοράζουν σπίτια, αλλά την ίδια ώρα είναι αποφασισμένοι να φύγουν από την προστασία των γονιών τους, αυτό σημαίνει υψηλότερα ενοίκια.
Μετά και τη 9η διαδοχική πτώση στις κατασκευές κατοικιών στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 19/9, η οποία και αποτελεί το μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2014, τα δεδομένα αναφορικά με τη στέγαση είναι  «ανοιχτά» σε έντονες συζητήσεις.
Οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν έκρηξη 12,2% ενώ οι άδειες για την κατασκευή νέων έπεσαν 10,0%.
1_181.jpg
Αυτό είναι το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα στις εκκινήσεις από τον Μάρτιο του 2021 και η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στις άδειες από τον Απρίλιο του 2020.
2_247.jpg

Όλα τα κέρδη στις εκκινήσεις των νέων κατοικιών προήλθαν από ομάδες μεγάλων οικογενειών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 28,6% και συγκεκριμένα από 483 χιλιάδες τον Ιούλιο 2022 σε 621 χιλιάδες, αποτελώντας το υψηλότερο ρεκόρ.
3_46.png

Το δίλημμα της Fed

Αυτό είναι ένα δίλημμα για τη Fed όπως σημειώνει η UBS, δηλαδή η πτώση της αγοράς κατοικίας των ΗΠΑ να είναι τόσο αποπληθωριστική όσο και πληθωριστική, να μειώνει τη ζήτηση για οικοδομικά υλικά και συναφή διαρκή αγαθά, αλλά την ίδια στιγμή οι άνθρωποι να εξακολουθούν να ζητούν νέα σπίτια.
Εάν οι άνθρωποι δεν αγοράζουν σπίτια, αλλά την ίδια ώρα είναι αποφασισμένοι να φύγουν από την προστασία των γονιών τους, αυτό σημαίνει υψηλότερα ενοίκια και μεγαλύτερη πίεση προς τα πάνω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης