Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τα δημοψηφίσματα σε Donetsk, Luhansk 23-27/9 και Kherson, η Ρωσία διαμελίζει την Ουκρανία, ενεργοποιεί αυτοάμυνα - Διάγγελμα Putin

Με τα δημοψηφίσματα σε Donetsk, Luhansk 23-27/9 και Kherson, η Ρωσία διαμελίζει την Ουκρανία, ενεργοποιεί αυτοάμυνα - Διάγγελμα Putin
Οι Ουκρανικές δυνάμεις, εφόσον αποφασίσουν να χτυπήσουν ή να ανακαταλάβουν τις περιοχές ουσιαστικά θα επιτεθούν σε ρωσικό έδαφος και μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο…

(upd5)Τα σχεδιαζόμενα δημοψηφίσματα στο Donbass σε Donetsk και Luhansk, σε Zaporizhia και Kherson στην νότια Ουκρανία μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου 2022... αλλάζουν τα δεδομένα στον Ουκρανικό πόλεμο.
Εν τω μεταξύ ο Ρώσος Πρόεδρος με διάγγελμα του στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος - θα απευθυνθεί στον ρωσικό λαό και θα παρουσιάσει την κατάσταση στην Ουκρανία...
Για ορισμένους όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, από τον τερματισμό του πολέμου έως την πλήρη κινητοποίηση του στρατού...

Σύμφωνα με την τηλεφωνική έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικού Μάρκετινγκ (INSOMAR), η οποία διεξήχθη στις 19 Σεπτεμβρίου μεταξύ 4 χιλιάδων ερωτηθέντων, στο Luhansk το 83% των κατοίκων της περιοχής υποστηρίζει την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία, στο Donetsk το 80% , στην περιοχή Zaporozhye το 72% και στην Kherson το 65%.

1)Η Ρωσία και οι φιλορωσικές δυνάμεις στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία και νότια Ουκρανία αποφάσισαν να επιταχύνουν τα δημοψηφίσματα, απόρροια της επιθετικής προέλασης των ουκρανικών δυνάμεων που πρόσφατα ανακατέλαβαν το Kharkiv και το Izyum.
Τα δημοψηφίσματα είναι μια αμυντική κίνηση απέναντι σε μια Ουκρανία που ανακατέλαβε 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών σε σύνολο 130.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που κατέχουν οι ρωσικές δυνάμεις…

2)Τα δημοψηφίσματα θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι φιλορωσικές και ρωσώφωνες κοινωνίες στην Ουκρανία στα Ανατολικά και στα Νότια θα ζητήσουν την πλήρη ένταξη τους στην Ρωσία.
Τα εδάφη αυτά θα θεωρούνται ρωσικό έδαφος.

3)Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι μόνο όταν παραβιαστούν τα εθνικά της σύνορα θα μπορεί να ενεργοποιήσει πλήρως την αυτοάμυνα της κοινώς να χρησιμοποιήσει και μη συμβατικά όπλα, εάν αισθανθεί ότι απειλείται.

4)Οι Ουκρανικές δυνάμεις, εφόσον αποφασίσουν να χτυπήσουν ή να ανακαταλάβουν τις περιοχές ουσιαστικά θα επιτεθούν σε ρωσικό έδαφος και μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο…

5)Τα δημοψηφίσματα και η προσάρτηση εδαφών στην Ρωσία, μπορεί να οδηγήσει και στην αποκλιμάκωση του πολέμου και να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση Erdogan του τούρκου Προέδρου ότι ο Putin ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να τελειώσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

6)Σε αντίθεση με τις προθέσεις των Ουκρανών, τα εδάφη που θα προσαρτηθούν στην Ρωσία δεν θα μπορούν να απελευθερωθούν, καθώς η γενίκευση του πολέμου θα ζημιώσει ακόμη περισσότερο την ήδη κατεστραμμένη Ουκρανία.
Η υποστήριξη από την Δύση δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί, γιατί οι επιθέσεις με δυτικά όπλα σε ρωσικό έδαφος μπορεί να γενικευτεί και κλιμακωθεί επικίνδυνα….

Τα νέα σχέδια

Πολλοί φιλορώσοι αξιωματούχοι στην Ουκρανία ανακοίνωσαν στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin (Ντένις Πουσίλιν), καθώς και της Kherson στα νότια.
«Νομίζω ότι ο κόσμος περίμενε εδώ και πολύ καιρό ένα δημοψήφισμα και πιθανότατα θα είναι μια πολιτική κίνηση που θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αμάχων», δήλωσε ο Denis Pushilin.
Η γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, όπου έλαβαν χώρα σκληρές μάχες και η οποία ήδη ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις πλήρως σχεδιάζει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος μεταξύ 23-27 Σεπτεμβρίου .
Η αντεπίθεση της Ουκρανίας στα ανατολικά μπορεί να επιτάχυνε πραγματικά το χρονοδιάγραμμα της Ρωσίας για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών στην Ρωσική ομοσπονδία:

Κατά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, η Ρωσία κινείται βιαστικά για να οργανώσει δημοψηφίσματα για την προσάρτηση των περιοχών της Ουκρανίας που ελέγχουν ακόμη οι ρωσικές δυνάμεις.
Ο φιλορώσος αξιωματούχος της περιφέρειας της Kherson ανέφερε ότι «η ηγεσία της διοίκησης της περιοχής Kherson αποφάσισε να προετοιμάσει και να διεξαγάγει δημοψήφισμα.
Έχουμε χαράξει μια πορεία για επανένωση, επιστροφή στη Ρωσία»

Όσο για τις δύο αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες στο Donbass, οι εξελίξεις θεωρούνται αναπόφευκτες από την έναρξη του πολέμου, αλλά ακόμη και η μερικώς ελεγχόμενη από τη Ρωσία περιοχή Zaporizhia εξετάζει δημοψήφισμα για ένταξη στην Ρωσία.
Οι αξιωματούχοι στην Ρωσία εδώ και καιρό έχουν δηλώσει ότι οι ουκρανικές περιφέρειες που θα διεξαγάγουν δημοψήφισμα και υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, θα αναγνωριστούν και θα ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Ταυτόχρονα, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει υποσχεθεί ότι οι δυνάμεις του δεν θα σταματήσουν να πολεμούν μέχρι να απελευθερωθεί κάθε τμήμα του εδάφους της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της Κριμαίας που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από το 2014.
Η σκλήρυνση της αποφασιστικότητας και από τις δύο πλευρές έχει καταστήσει ουσιαστικά αδύνατες τις διαπραγματεύσεις που έχουν παγώσει εδώ και μήνες.

Τα δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα θα εξασφαλίσουν περαιτέρω ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές θεωρούν ότι οι άμεσες συνομιλίες δεν είναι πραγματική επιλογή.
Επίσης τα δημοψηφίσματα είναι πιθανό να αλλάξουν τη δυναμική του πεδίου μάχης:
Καθιστώντας τις κατεχόμενες ζώνες επίσημα μέρος της Ρωσίας σύμφωνα με τους νόμους της Ρωσίας, θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να αναπτύξουν στρατεύματα, εκτός από την τρέχουσα δύναμη συμβασιούχων στρατιωτών.

Medvedev: Θα ενεργοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί αυτοάμυνας

Ο Medvedev, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα δημοψηφίσματα θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη προστασία των κατοίκων από τις ουκρανικές επιθέσεις.
«Η καταπάτηση εδαφών της Ρωσίας είναι έγκλημα που επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να ενεργοποιήσουν όλες τις δυνάμεις αυτοάμυνας».
Μέχρι στιγμής στο Donbass - στις περιοχές Luhansk και Donetsk - οι κύριες δυνάμεις μάχης ήταν οι φιλορωσικές αυτονομιστικές πολιτοφυλακές.
Η ένταξη αυτών των εδαφών στην Ρωσία θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να μεταφέρουν τακτικά στρατεύματα ακόμη και μόνιμες στρατιωτικές βάσεις.

Δεν είναι πιθανή η κλιμάκωση…

Εν τω μεταξύ, εν μέσω απωλειών και μιας γενικής υποχώρησης από θέσεις κοντά στο Kharkiv, η Ρωσία πιστεύεται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης κλιμάκωσης...
Φαίνεται ότι η Ρωσία μπορεί να είναι έτοιμη να επιταχύνει τα πράγματα στην Ουκρανία.
Η ρωσική Δούμα μόλις ψήφισε ένα νομοσχέδιο που εισάγει τις έννοιες της «επιστράτευσης» και του «στρατιωτικού νόμου» η Άνω Βουλή θα μπορούσε να την εγκρίνει στις 21 Σεπτεμβρίου και μετά θα την υπογράψει ο Putin.
Ωστόσο το σενάριο γενικής επιστράτευσης δεν είναι πιθανό.
Μέσα στον Σεπτέμβριο υπήρχαν επίμονες φήμες ότι ο Putin θα μπορούσε να είναι έτοιμος να κηρύξει επίσημα γενικευμένο πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Πηγές σε μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ρωσικό κοινοβούλιο φαίνεται να λαμβάνει νομικά μέτρα για να ανοίξει το δρόμο για εθνική κινητοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων:

Η Κρατική Δούμα ενέκρινε ομόφωνα τις τροπολογίες, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής των εννοιών της «επιστράτευσης» και της «περιόδου πολέμου» στον Ποινικό Κώδικα, καθώς και την οικειοθελή παράδοση.

Δεδομένης της σειράς των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας που δηλώνουν τώρα την πρόθεσή τους να διεξαγάγουν δημοψηφίσματα σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της κρατικής Δούμας, η Ρωσία πρόκειται να «απαντήσει» γρήγορα στις Ουκρανικές εξελίξεις.

Η Margarita Simonyan, η αρχισυντάκτρια των ειδήσεων του RT έκανε την ακόλουθη δυσοίωνη πρόβλεψη: «Με αυτό που συμβαίνει και πρόκειται να συμβεί, αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί είτε την παραμονή της επικείμενης νίκης μας είτε την παραμονή του πυρηνικού πολέμου, δεν μπορώ να δω τίποτα άλλο».
cc1_2.jpg
cc2_29.png

cc3_28.png
cc4_28.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης