Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων: Η πανδημία δεν έχει τελειώσε, ενδεχόμενο νέου φθινοπωρινού κύματος

Προειδοποίηση Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων: Η πανδημία δεν έχει τελειώσε, ενδεχόμενο νέου φθινοπωρινού κύματος
Kαθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, χρειάζεται να προετοιμαστούμε για νέο κύμα μολύνσεων, προειδοποιεί ο EMA
"Καμπανάκι" ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη και πως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί νέο φθινοπωρινό κύμα, παρόλο που τα κρούσματα έχουν μειωθεί, έκρουσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).
«Τα δεδομένα δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μείωση του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων (του SARS-CoV-2) και των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Ευρώπη», δήλωσε στις 20/9 ο Marco Cavaleri, επικεφαλής της διεύθυνσης του EMA που είναι αρμόδια για τις απειλές για την υγεία και τη στρατηγική εμβολιασμού, προσθέτοντας πως «όμως, καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, χρειάζεται να προετοιμαστούμε για νέο κύμα μολύνσεων».
Σύμφωνα με τον Marco Cavaleri , το ίδιο σενάριο εκτυλίχθηκε τα δύο χρόνια της πανδημίας, καθώς υπήρξαν φθινοπωρινά κύματα, κάτι που αναμένεται να καταγραφεί και φέτος.
Υπογράμμισε δε, την ανάγκη να υπάρχει επαγρύπνηση για νέες παραλλαγές του ιού, λέγοντας πως «η υποπαραλλαγή BA.5 της Omicron εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη στην Ευρώπη, πρέπει να επαγρυπνούμε για άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα, η BA.4.6 εξαπλώνεται με ταχύτητα στην Ευρώπη και έχει ήδη εντοπιστεί στην Ευρώπη. Επίσης, BA.2.75 είναι υποπαραλλαγή ανησυχίας».
«Eμείς στην Ευρώπη θεωρούμε ακόμη πως η πανδημία συνεχίζεται», δήλωσε από την πλευρά του ο Steffen Thirstrup, επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος του EMA.
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων εισηγήθηκε να δοθεί έγκριση σε τροποποιημένα εμβόλια για τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5, πέραν αυτών για την αρχική μορφή του SARS-CoV-2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης