Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυνηγοί συλλεκτικών νομισμάτων αναζητούν τη... Βασίλισσα Ελισάβετ

Κυνηγοί συλλεκτικών νομισμάτων αναζητούν τη... Βασίλισσα Ελισάβετ
Οι έμποροι νομισμάτων λένε ότι η ζήτηση για χαρτονομίσματα και κέρματα σπάνιας έκδοσης έχει αυξηθεί από τότε που πέθανε η βασίλισσα στις 8 Σεπτεμβρίου
Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας αναγκάζει τους συλλέκτες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν σπάνια νομίσματα και χαρτονομίσματα που φέρουν το πρόσωπο της, παρόλο που το πορτρέτο της πρόκειται να παραμείνει σε κυκλοφορία για τα επόμενα χρόνια με χρήματα σε όλη την Κοινοπολιτεία.
Οι έμποροι νομισμάτων λένε ότι η ζήτηση για χαρτονομίσματα και κέρματα σπάνιας έκδοσης - όπως ένα καναδικό χαρτονόμισμα 20 δολαρίων πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με την Ελισάβετ ως παιδί ή το νόμισμα για το πλατινένιο ιωβηλαίο της Αυστραλίας των 50 λεπτών - έχει αυξηθεί από τότε που πέθανε η βασίλισσα στις 8 Σεπτεμβρίου.
JD3IP5UVFBJHRODB4FEWQAQJNY.jpg
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν τόσο από έμπειρους συλλέκτες όσο και από αρχάριους που θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας, η οποία εμφανίζεται σε ρεκόρ 33 νομισμάτων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.
«Υπήρξε μια απίστευτη άνοδος της ζήτησης», δήλωσε ο Peter Hutchison, ειδικός νομισμάτων στο Hattons του Λονδίνου.
Στη μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα κέρματα περιορισμένης έκδοσης που πωλήθηκαν σε συλλέκτες.
Οι τιμές αυξάνονται καθώς οι έμπειροι νομισματολόγοι προσπαθούν να καλύψουν τα κενά στις συλλογές τους, είπε ο Hutchinson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης