Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι +3% στις τιμές του πετρελαίου μετά το διάγγελμα Putin - Το brent στα 93 δολ. το βαρέλι

Ράλι +3% στις τιμές του πετρελαίου μετά το διάγγελμα Putin - Το brent στα 93 δολ. το βαρέλι
Ράλι έως 3% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά το διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin
Σχετικά Άρθρα
Ράλι έως 3% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά το διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος ανακοίνωσε μερική επιστράτευση, κλιμακώνοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυξάνοντας τις ανησυχίες για μικρότερη προσφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 2,37 δολάρια ή 2,7% στα 93 δολάρια το βαρέλι,  μετά από πτώση 1,38 δολαρίων την προηγούμενη ημέρα.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate βρισκόταν στα 86,22 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 2,25 δολάρια ή 2,8%.
Ο Putin δήλωσε ότι υπέγραψε διάταγμα για τη μερική επιστράτευση το οποίο ττίθεται σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη 21/9, λέγοντας ότι υπερασπίζεται τα ρωσικά εδάφη και ότι η Δύση θέλει να καταστρέψει τη χώρα.

Αυξημένη αβεβαιότητα

Η κλιμάκωση θα οδηγήσει σε αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό, δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων στην ING.
«Η κίνηση αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε εκκλήσεις για πιο επιθετική δράση κατά της Ρωσίας όσον αφορά τις κυρώσεις από τη Δύση», σημείωσε.
Το πετρέλαιο εκτινάχθηκε και άγγιξε πολυετές υψηλό τον Μάρτιο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύουν τις θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού αργού θα τεθούν σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.
brent_27.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης