Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αντίδραση της Κίνας στο διάγγελμα Putin για τα πυρηνικά και την επιστράτευση: Ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός και διάλογο

Η αντίδραση της Κίνας στο διάγγελμα Putin για τα πυρηνικά και την επιστράτευση: Ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός και διάλογο
Η Κίνα καλεί για διάλογο και διαβουλεύσεις για την επίλυση των αποκλίσεων

Τριγμούς προκάλεσε το διάγγελμα από τον Ρώσο Πρόεδρο Putin ο οποίος ανακοίνωσε αυτό που ονόμασε «μερική επιστράτευση» των εθνικών δυνάμεων, ενώ δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για να υπερασπιστεί τη Ρωσία και δεσμεύτηκε να προσαρτήσει τα εδάφη που ήδη κατείχε η Ρωσία.
Διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο έσπευσαν να αντιδράσουν, κυρίως η Κίνα, η οποία εξέδωσε δήλωση μέσα σε λίγες ώρες μετά την ομιλία, ζητώντας «κατάπαυση του πυρός μέσω διαλόγου» . 
Η Κίνα σε όλη τη διάρκεια του πολέμου υπερασπίστηκε με διάφορες δηλώσεις τις «νόμιμες» ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια σχετικά με την επέκταση του ΝΑΤΟ, ενώ συνέχισε να δηλώνει στενούς, θετικούς δεσμούς με τη Μόσχα.
Αλλά αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που το Πεκίνο πιέζει τόσο ξεκάθαρα και δημόσια για κατάπαυση του πυρός μετά από μια τόσο σημαντική ανακοίνωση της Μόσχας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin να ζητά «κατάπαυση του πυρός μέσω διαπραγματεύσεων και λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανησυχίες ασφαλείας όλων των μερών» σύμφωνα με την κρατική Global Times .
"Οι εύλογες ανησυχίες κάθε χώρας για την ασφάλεια πρέπει να εκτιμηθούν και όλες οι προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρηνική επίλυση της κρίσης θα πρέπει να υποστηριχθούν.
Η Κίνα καλεί για διάλογο και διαβουλεύσεις για την επίλυση των αποκλίσεων", πρόσθεσε ο Γουάνγκ.
Ενώ η Κίνα διατύπωσε προσεκτικά τη δήλωσή της ως μια λύση που θα παρείχε την ασφάλεια "όλων των μερών" - οι δηλώσεις που προέρχονταν από άλλες διεθνείς πλευρές συνέχισαν να κατηγορούν για τη σύγκρουση καθαρά τη Ρωσία και τον Putin.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης