Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ανακόπηκε πλήρως η προέλαση των Ουκρανών στα Ανατολικά και Νότια; - Γιατί κόλλησαν οι ρωσικές δυνάμεις;

Γιατί ανακόπηκε πλήρως η προέλαση των Ουκρανών στα Ανατολικά και Νότια; - Γιατί κόλλησαν οι ρωσικές δυνάμεις;
Γιατί ανακόπηκε πλήρως η προέλαση των Ουκρανών στα Ανατολικά και Νότια; - Ο ρόλος των Drones αυτοκτονίας

Μετά από 7 μήνες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των ρώσων στην Ουκρανία, μπορούν να βγουν ορισμένα συμπεράσματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις ήλεγχαν 132.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα Ουκρανικής γης... έχασαν 9.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε Kharkiv και Izyum και η κατάσταση στο μέτωπο έχει σταθεροποιηθεί...
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέχουν 123.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους βασικά στις περιοχές Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson όπου θα διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου 2022.
Ο ρωσικός στρατός εμφανίζει δύο πρόσωπα, τις ειδικές δυνάμεις και ορισμένες ταξιαρχίες που έχουν επιδείξει πολύ καλή στρατιωτική αποτελεσματικότητα και η πλειοψηφία των ταγμάτων που είχαν πολύ μέτρια επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.
Οι ειδικές μονάδες των Τσετσένων αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικές στις δύσκολες αποστολές ενώ και ο ιδιωτικός στρατός Wagner αποδείχθηκε σχετικά καλής αποτελεσματικότητας.
Ο Ουκρανικός στρατός, παρά την άμυνα αρχικά και την προέλαση στην συνέχεια προς Kharkiv και Izyum… δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα αφού τα οπλικά συστήματα της Δύσης ήταν αυτά που συνέβαλλαν στην αποτελεσματική άμυνα και όχι οι τακτικές του ουκρανικού στρατού…

Γιατί ανακόπηκε πλήρως η προέλαση των Ουκρανών στα Ανατολικά και Νότια; - Ο ρόλος των Drones αυτοκτονίας

Αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανακατέλαβαν επιτυχώς την περιοχή του Kharkiv και Izyum και απέτυχαν στην επίθεση που σχεδίασαν στην περιοχή Kherson, η ουκρανική προέλαση κατά μήκος ολόκληρης της ουκρανικής γραμμής του μετώπου σταμάτησε.
Τις τελευταίες ημέρες, καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχει δηλώσει νίκες ούτε στα ανατολικά ούτε στα νότια της Ουκρανίας πλην ελαχίστων εδαφών τα οποία είναι σχεδόν ασήμαντα.
Στην περιοχή Izyum, οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν τις ανατολικές συνοικίες της πόλης Kupyansk.
Οι Ρώσοι διατηρούν επίσης τις θέσεις τους στο Krasny Liman και στο Yampol.
Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ακόμη αποκτήσει τον έλεγχο της πόλης Svyatogorsk.
Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να επιτεθούν στο μέτωπο Oskol.

Μετά από κάποια προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή Bakhmut, οι γραμμές του μετώπου στην περιοχή παραμένουν αμετάβλητες.
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη βιομηχανική ζώνη Soledar.
Οι πλευρές μάχονται για τον έλεγχο του δρόμου Bakhmut-Lisichansk.
Κατά μήκος της εθνικής οδού, ο ουκρανικός στρατός κρατά τον έλεγχο των Belogorovka και Yakovlevka.
Οι Ρώσοι συνεχίζουν να πολεμούν και να προελαύνουν στο Spornoe.
Οι μάχες συνεχίζονται στη βιομηχανική ζώνη στο Bakhmut. Ρωσικές ομάδες επίθεσης συνεχίζουν να εισβάλλουν στο χωριό Zaitsevo νοτιοανατολικά της πόλης.

Στη νότια περιοχή Kherson, οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες και στράφηκαν στην άμυνα στην περιοχή Andreevka.
Ενώ μια άλλη προσπάθεια της Ουκρανίας να επιτεθεί σε ρωσικές θέσεις κοντά στο Ternovy Pody αποκρούστηκε.
Οι Ρώσοι κατάφεραν επίσης να απωθήσουν τους Ουκρανούς από τις θέσεις τους κοντά στο Davidov Brod, προκαλώντας απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Ενώ οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας συνεχίζουν να πληρώνουν για τον ουκρανικό στρατό και να αυξάνουν τις στρατιωτικές προμήθειες στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, ο ρωσικός στρατός φέρεται να ανέπτυξε UAV – Drones ιρανικής κατασκευής για να κυνηγήσει τα ξένα συστήματα πυροβολικού στις γραμμές του ουκρανικού μετώπου.
Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις απώλειες που προκλήθηκαν από ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας Shahed-136 που μετονομάστηκαν σε ρωσικά UAVs Geranium-2.

Ο διοικητής πυροβολικού της 92ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι δυνάμεις του έχουν ήδη χάσει τουλάχιστον δύο αυτοπροωθούμενα οβιδοβόλα των 152 χλστ., δύο αυτοπροωθούμενα οβιδοβόλα των 122 χλστ. και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR πρόσφατα ως αποτέλεσμα από επιθέσεις από ρωσικά drones αυτοκτονίας.
Ο διοικητής συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι τον περασμένο μήνα ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο M777 των 155 mm που προμήθευσαν οι ΗΠΑ με ένα drone αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια δοκιμής.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, τα UAV Shaheed-129 χρησιμοποιούνται επίσης από τον ρωσικό στρατό για τη ρύθμιση των πυρών του πυροβολικού.
Τα ιρανικά UAV μπορεί να αλλάξουν το παιχνίδι στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας.
Λειτουργούν σε υψόμετρο περίπου 7.500 μέτρων.
Η δηλωμένη εμβέλεια του Shahed-136 είναι 2500 χιλιόμετρα.
Έτσι, το πυροβολικό της Δύσης που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό για τον βομβαρδισμό των εδαφών του Luhansk και Donetsk μπορεί να γίνει εύκολος στόχος.
Τα ιρανικά UAV παρέχουν επίσης ταχύτητα λειτουργίας έως και 150 km/h, που είναι 20 km/h μεγαλύτερη από το τουρκικό Bayraktar, το οποίο υπερπροβάλλει η Ουκρανία.

Γιατί κόλλησαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία;

Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται ξεκάθαρα η αδυναμία των ρωσικών δυνάμεων να κερδίσουν εδάφη.
Μάλιστα έχουν περάσει σε αμυντικές θέσεις… πριν ξεκινήσει η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων που ανακατέλαβαν σε χρόνο ρεκόρ το Kharkiv και το Izyum.
Στα νότια στην περιοχή της Kherson οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περάσει σε άμυνα εδώ και 3 μήνες…
Μάλιστα οι ρωσικές δυνάμεις για να προστατέψουν την Kherson μετέφεραν στρατό από το Kharkiv αφήνοντας το με ελλιπέστατες στρατιωτικές δυνάμεις, γεγονός που ήταν η αιτία για την αντεπίθεση των Ουκρανών.
Οι ουκρανικές δυνάμεις με καθοδήγηση από αμερικανούς, είδαν ότι το Kharkiv δεν φυλασσόταν επαρκώς από τις ρωσικές δυνάμεις, οι ρώσοι είχαν αποσύρει στρατεύματα έως και το 60% των δυνάμεων για να ενισχύσουν τα νότια κυρίως Kherson και λιγότερο Zaporizhia.
Μια άλλη μεγάλη αδυναμία των ρωσικών δυνάμεων είναι ότι πάσχουν από συστήματα αναγνώρισης, οπότε ούτε η πολεμική αεροπορία έχει αποτελεσματικότητα, ούτε οι πύραυλοι των ρωσικών δυνάμεων αφού τα χτυπήματα μπορεί να είναι ακριβείας αλλά αγνοούν τι συμβαίνει στα παρακείμενα εδάφη…
Η ρωσική υπεροχή στον αέρα, της Ουκρανίας δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο παρουσιάστηκε ενώ και ο συντονισμός των επίγειων δυνάμεων αποδείχθηκε…ελλιπής…

Τα επιχειρησιακά δεδομένα

Οι συγκρούσεις μεταξύ του Ουκρανικού και του ρωσικού στρατού συνεχίζονται κοντά στην πόλη Lyman, όπως και στο χωριό Zaitseve.
Οι συγκρούσεις επίσης συνεχίζονται στη βιομηχανική περιοχή στο Soledar, αλλά και στην βιομηχανική περιοχή στο Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Mykolaivka Druha, ανατολικά της Zaporizhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την 28η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού της Ουκρανίας κοντά στο Pravdino με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
Η Ρωσία έπληξε την 93η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία της Ουκρανίας κοντά στο Artyomovsk.
Επίσης οι Ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν απώλειες στο Svyatogorsk, ενώ οι Ουκρανοί δέχθηκαν επίθεση και στο Kupyansk.
Η Ρωσία έπληξε στρατιωτικά μέσα της Ουκρανίας κοντά στο Seversk.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 11 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στα Staromayorskoye, Petrovskoye, Karpovka στην DPR, Stepnoye, Bobrovy Kut, Mirolyubovka, Krasnoselskoye, Volkovskoye και Charivnoye, Dmitrenko στην περιοχή Kherson.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 28 πυραύλους HIMARS και HARM κοντά στη Svistunovka στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Luhansk, Chernobayevka, Zavetnoye, Kakhovka στην περιοχή Kherson.

Ανατολική Ουκρανία: Γραμμή Vovchansk, Kupyansk, Izyum, Lyman

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα συνέχισαν τις αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις προς το Lyman στις 21 Σεπτεμβρίου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες γύρω από το Yampil (ακριβώς νοτιοανατολικά του Lyman) και στο ίδιο το Lyman, αλλά απέτυχαν.
Ρωσικά και τα ουκρανικά στρατεύματα πολεμούν ενεργά στο Drobysheve (ακριβώς βορειοδυτικά του Lyman).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν μια απόπειρα ρωσικής επίθεσης κοντά στο Kupyansk, στην ανατολική περιφέρεια του Kharkiv, κατά μήκος του ποταμού Oskil.
Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα πιθανότατα εμπλέκονται σε περιορισμένες προσπάθειες να απειλήσουν τις πρόσφατα ανακαταληφθείσες ουκρανικές θέσεις κατά μήκος της δεξιάς όχθης του ποταμού Oskil.

Νότια Ουκρανία: Περιφέρεια Kherson

Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι τήρησαν επιχειρησιακή σιωπή σχετικά με τις ουκρανικές χερσαίες επιθέσεις στην Περιφέρεια Kherson στις 21 Σεπτεμβρίου και επανέλαβαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν εκστρατεία αναχαίτισης σε επιχειρησιακό επίπεδο στην Περιφέρεια.

Οι κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα ανατολικά προάστια του Bakhmut και εναντίον της Avdiivka και συνέχισαν τα πυρά κατά μήκος της πρώτης γραμμής στην περιφέρεια του Donetsk όπως Zaitseve και Kurdyumivka, νότια του Bakhmut και Bakhmutske, βορειοανατολικά του Bakhmut. Γεωτοποθετημένα πλάνα επιβεβαίωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν θέσεις στα ανατολικά προάστια του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων υποδομής στο Bakhmut, υποδεικνύοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να διατηρούν θέσεις στην πόλη.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς στη δυτική περιφέρεια του Donetsk και στην ανατολική περιφέρεια της Zaporizhia και πρόσθετες ρωσικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην πρώτη γραμμή της Περιφέρειας Zaporizhia.
Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κατά μήκος της πρώτης γραμμής στην περιοχή.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αποτυχημένη χερσαία επίθεση κοντά στην Pavlivka, ακριβώς βόρεια του Vuhledar.
Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν χτυπήματα με το πυροβολικό σε έναν απροσδιόριστο δρόμο προς το Vodyane, πιθανόν είτε στον αυτοκινητόδρομο T0524 ή T0509 είτε στον δρόμο Slavne-Vodyane.
Μια ουκρανική πηγή δήλωσε ότι στοιχεία της Ρωσικής 42ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων αναπτύσσονται στην πρώτη γραμμή της περιφέρειας Zaporizhia και ότι πολλά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού της 35ης και 74ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων ταξίδεψαν μέσω της Rozivka, στην περιφέρεια Zaporizhia.

Νότιος Άξονας

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia και συνέχισαν τα πυρά εναντίον ουκρανικών θέσεων πρώτης γραμμής και πίσω περιοχών στην περιοχή Mykolaiv, Synelnykove Raion, στην περιφέρεια Dnipropetrovsk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές επιδρομές προκάλεσαν απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια Zaporizhia, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου 50 στρατιωτών και της καταστροφής 15 μονάδων στρατιωτικού εξοπλισμού και μιας αποθήκης πυρομαχικών στις διοικητικές περιοχές Melitopol και Polohy.
cc1_4.jpg
cc2_2.jpg

cc3_30.png

cc4_30.png

cc5_18.png

cc6_5.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης