Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank και UniCredit προβλέπουν αύξηση εσόδων παρά την ύφεση

Deutsche Bank και UniCredit προβλέπουν αύξηση εσόδων παρά την ύφεση
Τόσο η UniCredit όσο και η Deutsche Bank υπόκεινται σε σχέδια ανάκαμψης, με την γερμανική τράπεζα, να πλησιάζει στο τέλος μιας διαδικασίας που υποβοηθήθηκε από υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη από τις συναλλαγές εν μέσω της αναταραχής στην αγορά πρώτα στην πανδημία και αργότερα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Δύο από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ευρώπης θεωρούσαν με αρκετή δόση αισιοδοξίας, ότι η αύξηση των εσόδων από δάνεια θα αντιστάθμιζε σε μεγαλύτερο βαθμό την αρνητική επίδραση της ενεργειακής κρίσης στην περιοχή, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν απότομα τα επιτόκια σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό.
Η Deutsche Bank AG βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει στο «υψηλότερο επίπεδο» των εσόδων της για το έτος, σύμφωνα με τον Οικονομικό Διευθυντή James von Moltke, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit SpA Andrea Orcel δήλωσε την Πέμπτη ότι η τράπεζα θα κάνει «ουσιαστική αναβάθμιση». στους στόχους της παράλληλα με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Το πρόβλημα των δανειστών

Μετά από μια δεκαετία υπό καθεστώς αρνητικών επιτοκίων, οι ευρωπαίοι δανειστές αντιμετωπίζουν ένα περίπλοκο περιβάλλον όπου οι περιορισμοί στον ενεργειακό εφοδιασμό και η οικονομική δυσφορία αντισταθμίζονται -- προς το παρόν -- από την ανταπόκριση των κεντρικών τραπεζών στα ραγδαία κέρδη τιμών.
Ο Orcel, ο οποίος ηγείται μιας τράπεζας που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, είπε ότι μπορεί να αναμένει ένα επιπλέον δισεκατομμύριο ευρώ σε έσοδα για κάθε 100 μονάδες βάσης σε υψηλότερο επίσημο κόστος δανεισμού.
«Οι οικονομικές μας επιδόσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω από το εποικοδομητικό περιβάλλον των επιτοκίων, που δεν ήταν μέρος του σχεδίου μας», είπε ο Orcel, προσθέτοντας ότι η τράπεζα προηγουμένως «υιοθέτησε ένα πολύ συντηρητικό σύνολο μακροοικονομικών υποθέσεων».
Οι μετοχές της UniCredit σημείωσαν άνοδο έως και 7% στις συναλλαγές στο Μιλάνο, ενώ η Deutsche Bank σημείωσε άνοδο σχεδόν 4%, υπεραποδόσεις και οι δύο από τον ευρύτερο δείκτη Stoxx Europe 600 Banks που διολίσθησε.
Η Deutsche Bank, ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας, υπολογίζει έσοδα για ολόκληρο το έτος μεταξύ 26 και 27 δισεκατομμυρίων ευρώ (26,6 δισεκατομμύρια δολάρια).
Τα κέρδη πιθανότατα θα φτάσουν στην κορυφή αυτού του εύρους λόγω της ισχυρής απόδοσης στις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο και της συνεχιζόμενης δυναμικής στην ιδιωτική τράπεζα και την εταιρική τράπεζα, δήλωσε ο von Moltke.
Αυτό βοηθά στην εξισορρόπηση της αδυναμίας στην προέλευση και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που είναι σύμφωνες με την ευρύτερη αγορά, κατέληξε.
Τα σχόλια του Von Moltke ακολουθούν τις προειδοποιήσεις από τις τράπεζες της Wall Street ότι τα έσοδα από τη σύναψη συναλλαγών και τις αυξήσεις κεφαλαίων θα μειωθούν το τρέχον τρίμηνο, με τη Citigroup Inc. και την JPMorgan Chase & Co. να προειδοποιούν ότι οι προμήθειες στο τμήμα ενδέχεται να πέσεουν κατακόρυφα κατά 50%.
Ωστόσο, οι δανειστές είπαν επίσης, ότι η αστάθεια που παρεμπόδιζε τις συμφωνίες συνέχισε να ενισχύει τις συναλλαγές, ειδικά τις μακροοικονομικές επιχειρήσεις.

H Deutsche Bank και η UniCredit

Η βούληση της Deutsche Bank είναι για καθαρά έσοδα από τόκους το 2025 πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ υψηλότερα από το επίπεδο του 2021 των 11,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τόσο η UniCredit όσο και η Deutsche Bank υπόκεινται σε σχέδια ανάκαμψης, με την γερμανική τράπεζα, να πλησιάζει στο τέλος μιας διαδικασίας που υποβοηθήθηκε από υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη από τις συναλλαγές εν μέσω της αναταραχής στην αγορά πρώτα στην πανδημία και αργότερα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η UniCredit περιορίζεται εκ νέου από τον Orcel, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου πέρυσι.
Ενώ ο Orcel χαιρέτισε το θετικό όφελος από τις αυξήσεις επιτοκίων προς το παρόν, έχει επίσης προειδοποιήσει, ότι θα μπορούσαν να καταλήξουν να πνίξουν την οικονομία.
Ο Von Moltke μετριάστηκε τις αισιόδοξες προοπτικές του για το 2022 με μια πιο απαισιόδοξη άποψη για το 2023, λέγοντας, ότι η τρέχουσα αβεβαιότητα καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη του πόσο θα αυξηθούν οι πιστωτικές προβλέψεις και εάν εξελίξεις όπως η πιθανή επιβράδυνση της ζήτησης δανείων θα βλάψουν την επιχείρηση.
Η UniCredit έχει αναπτύξει μία από τις πιο γενναιόδωρες πληρωμές μετόχων στην Ευρώπη αξίας τουλάχιστον 16 δισεκατομμυρίων ευρώ (15,7 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2024.
Η τράπεζα στοχεύει σε προσαρμοσμένο στόχο κερδών για ολόκληρο το έτος, εξαιρουμένης της Ρωσίας στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς επικεντρώνεται στην πρώτη γραμμή και τη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα στοχεύει σε έσοδα πλήρους έτους εξαιρουμένης της Ρωσίας σε πάνω από 16,7 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς επικεντρώνεται στη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης