Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φουντώνει» η κρίση στη Γερμανία - Γεγονός τα άδεια ράφια, ζωντανεύει ο εφιάλτης της έλλειψης τροφίμων - Θα γίνει η επόμενη Βενεζουέλα;

«Φουντώνει» η κρίση στη Γερμανία - Γεγονός τα άδεια ράφια, ζωντανεύει ο εφιάλτης της έλλειψης τροφίμων - Θα γίνει η επόμενη Βενεζουέλα;
Η έλλειψη φαγητού στη Γερμανία (και στο μέλλον, η έλλειψη κυριολεκτικά των πάντων) κουνάει ήδη το χέρι της για να «χαιρετήσει» τα κακομαθημένα «παιδιά» της Ευρώπης που έχουν συνηθίσει σε μια άνετη ζωή
Σχετικά Άρθρα

Μπορείς με κάποιο τρόπο να τα βάλεις με τις υψηλές τιμές στις αγορές.
Αλλά τα άδεια ράφια είναι μια πλήρης κατάρρευση της μεγάλης εικόνας που υπάρχει για τους Γερμανούς.
Η έλλειψη φαγητού στη Γερμανία (και στο μέλλον, η έλλειψη κυριολεκτικά των πάντων) κουνάει ήδη το χέρι της για να «χαιρετήσει» τα κακομαθημένα «παιδιά» της Ευρώπης που έχουν συνηθίσει σε μια άνετη ζωή.
Μέχρι στιγμής, οι απαρχές μιας έλλειψης εκλαμβάνονται από τους Γερμανούς ως αναγκαστικές διακοπές  λόγω προβλημάτων στον ανεφοδιασμό.
Αλλά προειδοποιήστε σαφώς για τους κινδύνους τους ντόπιους παραγωγούς κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων γράφει το ρωσικό Sputnik.
Η χώρα πρόκειται να αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη διατάξεων - το νομοσχέδιο έχει ήδη λήξει εδώ και εβδομάδες, ίσως και μέρες.
Η κρίση στη γερμανική βιομηχανία τροφίμων φουντώνει ολοένα και πιο πολύ λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, καταγγέλλουν εκπρόσωποι του κλάδου.
Εάν αυτό συνεχιστεί, τότε η παραγωγή θα πρέπει να σταματήσει.
Και, κατά συνέπεια, μια σειρά από χρεοκοπίεςπου θα προκληθούν είναι αναπόφευκτη, προειδοποιούν, κάνοντας έκκληση για βοήθεια στο κράτος με ανοιχτή επιστολή τους.
Και τι γίνεται με τις αρχές;
Τίποτα!
Μιλούν με ενθουσιασμό για το πόσο δύσκολο είναι για αυτούς στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, βοηθώντας το Κίεβο να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία του από τον «επιτιθέμενο».
Και πρέπει να σφίξετε τις ζώνες σας, να εξοικονομήσετε αέριο και βενζίνη, να πλένετε λιγότερο συχνά... Όλα για χάρη της νίκης της Ουκρανίας.
Το Βερολίνο δεν θέλει να ακούσει κανένα παράπονο.
Μια σειρά από εξειδικευμένες ενώσεις στη Γερμανία κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.
«Δράστε τώρα – διαφορετικά τα ψυγεία και οι καταψύκτες του λαού της Γερμανίας θα αδειάσουν σύντομα», τονίζεται στην επιστολή.
Σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης, μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν ήδη ακονίσει τα σκι της στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταφέροντας την παραγωγή εκεί όπου τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα με τους ενεργειακούς πόρους.
Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα; Το ερώτημα παραμένει ανοιχτό. Και πολύ σύντομα ο εφιάλτης των burghers με τη μορφή άδειων πάγκων μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης