Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Στο 21,97 % η συμμετοχή στο δημοψήφισμα στο Luhansk

Ουκρανία: Στο 21,97 % η συμμετοχή στο δημοψήφισμα στο Luhansk

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, η συμμετοχή την πρώτη ημέρα του δημοψηφίσματος ήταν 21,97%

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, στην Ουκρανία, η προσέλευση των ψηφοφόρων την πρώτη ημέρα του δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία στις 20:00 ώρα Μόσχας ήταν 21,97%, δήλωσε η Elena Kravtsencko, επικεφαλής της επικράτειας.
«Στις 20:00, η συμμετοχή μας ήταν 21,97%», είπε, σημειώνοντας ότι συνολικά 298.900 άτομα ψήφισαν στο Luhansk.
Σύμφωνα με αυτήν, σε ορισμένες πόλεις η ψηφοφορία έληξε νωρίτερα λόγω της απειλής βομβαρδισμών.
Mιλάμε για το Alchevsk και το Severodonetsk.
Ο Vladimir Visotski, πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, δήλωσε ότι η συμμετοχή στη δημοκρατία στο τέλος της πρώτης ημέρας ήταν 23,64 τοις εκατό. Πρόσθεσε ότι δεν καταγράφηκαν παραβάσεις.
Οι αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών.
Με τη σειρά της, η επικεφαλής της CEC της περιφέρειας Zaporozhye, Galina Katyushchenko, δήλωσε ότι η προκαταρκτική συμμετοχή στην περιοχή ήταν 20,52%, λαμβάνοντας υπόψη την ψηφοφορία στο εξωτερικό.
Στο δημοψήφισμα στο εξωτερικό συμμετείχαν συνολικά 8.370 άτομα.
Σημειώνεται ότι στη Μελιτόπολη ψήφισαν το 20,43% των ψηφοφόρων.
Νωρίτερα, η επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της περιφέρειας Κherson, Maria Zakharova, δήλωσε ότι σε αυτήν την περιοχή η προσέλευση ήταν 15,31 τοις εκατό του συνολικού καταλόγου των ψηφοφόρων και δεν υπήρξαν εμφανείς παραβιάσεις ούτε στα εκλογικά τμήματα.
Το δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία ξεκίνησε το πρωί στις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Λουγκάνσκ, καθώς και στις περιοχές Kherson και Zaphorozhie.
Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί για πέντε ημέρες, έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Το κοινό απευθύνθηκε στις αρχές των περιφερειών με την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί άμεσα.
Σύμφωνα με εκπροσώπους των δημοκρατιών και των περιφερειών, η ένταξη στη Ρωσία θα εξασφαλίσει τα εδάφη τους και θα αποκαταστήσει την ιστορική δικαιοσύνη.
Κατά τη γνώμη τους, αυτή η απόφαση είναι απαραίτητη στο πλαίσιο συνεχών τρομοκρατικών ενεργειών από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου και τα μέλη του ΝΑΤΟ, που προμηθεύουν όπλα για να σκοτώσουν αμάχους.
Ο πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει την απόφαση που έλαβαν οι κάτοικοι των απελευθερωμένων περιοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης