Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Ζητά έγκριση για τα εμβόλια της παραλλαγής omicron για παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών

Pfizer: Ζητά έγκριση για τα εμβόλια της παραλλαγής omicron για παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών
Η αίτηση στον FDA γίνεται πριν από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών των νέων εμβολίων.
Σχετικά Άρθρα
Μετά την Moderna, η οποία ζήτησε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων να εγκρίνει τα ενισχυτικά εμβόλια για την παραλλαγή της omicron για παιδιά σειρά πήρε και η Pfizer, η οποία ζήτησε τη Δευτέρα 26/9 να εγκρίνει τα νέα ενισχυτικά εμβόλια Covid που στοχεύουν την υποπαραλλαγή omicron BA.5 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Η αίτηση στον FDA γίνεται πριν από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών των νέων εμβολίων.
Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι το αίτημά της βασίζεται σε δεδομένα για τον άνθρωπο από ένα παρόμοιο εμβόλιο που στοχεύει την υποπαραλλαγή του Omicron BA.1 και σε δεδομένα από μελέτες σε ζώα στις βολές BA.5.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καθόρισαν τα εμβόλια για την παραλλαγή omicron της Pfizer για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, όπως και τα νέα εμβόλια της Moderna για ενήλικες νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Το CDC, σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε, είπε ότι τα εμβόλια πιθανότατα θα είναι διαθέσιμα για παιδιά ηλικίας έως 5 ετών τον Οκτώβριο. 
Η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του οργανισμού υγείας έχει προγραμματισμένες συνεδριάσεις για τις 19 και 20 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται να επανεξετάσει τα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τα εμβόλια της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.
Οι αξιωματούχοι του FDA και του CDC αναμένουν ότι τα εμβόλια Omicron BA.5 θα παρέχουν σημαντικά καλύτερη προστασία από λοιμώξεις και ασθένειες αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Ωστόσο, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει ότι ελλείψει ανθρώπινων δεδομένων, δεν είναι σαφές πόση περισσότερη προστασία θα παρέχουν τα νέα εμβόλια σε σύγκριση με τα παλιά.

Τα εμβόλια γρίπης συχνά ακυρώνονται για χρήση χωρίς ανθρώπινα δεδομένα

Ο Δρ Peter Marks, ο οποίος ηγείται του τμήματος αναθεώρησης εμβολίων του FDA, είπε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την ίδια διαδικασία για να αλλάξουν τα εμβόλια Covid για να στοχεύσουν ένα νέο στέλεχος που χρησιμοποιούν για να ενημερώνουν τα εμβόλια γρίπης κάθε χρόνο.
Τα νέα εμβόλια στοχεύουν στην κυρίαρχη υποπαραλλαγή του omicron BA.5 καθώς και στο αρχικό στέλεχος του Covid που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γουχάν της Κίνας το 2019.
Τα προηγούμενα εμβόλια, δεν παρέχουν πλέον ουσιαστική προστασία κατά της μόλυνσης και της ήπιας ασθένειας, επειδή ο ιός έχει μεταλλαχθεί τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Τα αρχικά εμβόλια εξακολουθούν να αποτρέπουν σοβαρές ασθένειες, αν και η αποτελεσματικότητά τους κατά της νοσηλείας μειώνεται επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης