Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pasechnik (Luhansk): Το Donbass θα αποφασίσει μαζί με τη Ρωσία για την επιβολή στρατιωτικού νόμου

Pasechnik (Luhansk): Το Donbass θα αποφασίσει μαζί με τη Ρωσία για την επιβολή στρατιωτικού νόμου
Πιθανό να επιβληθεί αντιτρομοκρατικό καθεστώς στις νέες επαρχίες της Ρωσίας υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων
Σχετικά Άρθρα

Οι επικεφαλής των Λαϊκών Δημοκρατιών του Luhansk και του Donetsk αναμένεται να αποφασίσουν μαζί με τις ρωσικές αρχές για το εάν θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στις νέες ρωσικές επαρχίες του Donbass μετά τα δημοψηφίσματα, υποστήριξε ο Leonid Pasechnik, ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.
«Σε περίπτωση ενοποίησης μας θα γίνουμε μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πιστεύω ότι έχουν τους ανθρώπους για να λάβουν αυτές τις αποφάσεις.
Θα λάβουμε από κοινού τις αποφάσεις» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Pasechnik.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας της ρωσικής Δούμας, Anatoly Vyborny υποστήριξε χθες Δευτέρα 26/9 πως είναι πιθανό να απαιτηθεί να εγκαθιδρυθεί ένα αντι – τρομοκρατικό καθεστώς στις νέες επαρχίες της Ρωσίας προκειμένου να αποτραπούν δυνητικές τρομοκρατικές επιθέσεις από το Κίεβο.

Ολοκληρώνονται τα δημοψηφίσματα

Σήμερα Τρίτη 27/9 ολοκληρώνονται και τα δημοψηφίσματα σε Luhansk, Donetsk, Kherson και Zaporizhia, με τους πολίτες των επαρχιών αυτών να καλούνται να ψηφίσουν σε εκλογικά τμήματα.
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 16:00 το απόγευμα (τοπική ώρα) ενώ εντός της ημέρας θα υπάρξουν και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.
Εκτιμάται πως την ερχόμενη Παρασκευή 30/9 ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin αναμένεται να μιλήσει στη ρωσική Δούμα, ομιλία κατά την οποία αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την ένταξη των επαρχιών αυτών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης