Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το 70% των εργαζομένων ψάχνουν δεύτερη δουλειά λόγω υψηλού πληθωρισμού

ΗΠΑ: Το 70% των εργαζομένων ψάχνουν δεύτερη δουλειά λόγω υψηλού πληθωρισμού
Το 85% των Αμερικανών δήλωσε ότι έχει αλλάξει τις συνήθειες δαπανών του λόγω του πληθωρισμού.
Σχετικά Άρθρα
Πριν από λίγους μήνες, ο Mike Petree παρατήρησε ένα ανησυχητικό μοτίβο: ο τραπεζικός του λογαριασμός μειωνόταν τα Σαββατοκύριακα προτού λάβει το μισθό του, που πληρώνεται κάθε δεύτερη Τετάρτη.
Παρά τις αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες, οι λογαριασμοί για εκείνον και την πενταμελή οικογένειά του εκτοξεύτηκαν στα ύψη: ένας εβδομαδιαίος λογαριασμός παντοπωλείου 120 δολάρια έφτασε στα 200 και ένα γέμισμα ρεζερβουάρ των 50 δολαρίων διπλασιάστηκε.
Παρατήρησε επίσης ότι άλλα βασικά κόστη, όπως οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας, έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο.
Ο Petree λέει ότι αυτός και η σύζυγός του, η οποία εργάζεται ως διευθυντής δραστηριοτήτων σε οίκο ευγηρίας, βγάζουν «αξιοπρεπή χρήματα» και συνήθιζαν να καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους άνετα μόλις πριν από μήνες.
Αλλά με τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό, ο οποίος αυξήθηκε στο 8,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, αυτό δεν ισχύει πλέον.
Από αυτήν την εβδομάδα, ο Petree θα εργάζεται με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ως ταμίας μερικής απασχόλησης στο Lowe's τα Σαββατοκύριακα.
Η μείωση του κόστους δεν είναι αρκετή - οι άνθρωποι εργάζονται περισσότερο για να καλύψουν τον πληθωρισμό
Ο Petree είναι μόνο ένας από τους πολλούς Αμερικανούς που ανταποκρίνονται στον πληθωρισμό δουλεύοντας επιπλέον ώρες, κάνοντας αίτηση για δεύτερες θέσεις εργασίας και βρίσκοντας δουλειά σε συναυλίες για να τα βγάλουν πέρα.
Σχεδόν το 70% των Αμερικανών αναζητά επιπλέον εργασία για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, σύμφωνα με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, μερικής απασχόλησης και ανέργους που συμμετείχαν σε έρευνα από την Bluecrew, μια πλατφόρμα εργατικού δυναμικού ως υπηρεσία, τον Σεπτέμβριο 2022.

Αλλαγή συνηθειών

Ήδη, το 85% των Αμερικανών δήλωσε ότι έχει αλλάξει τις συνήθειες δαπανών του λόγω του πληθωρισμού, το 72% λέει ότι έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη δουλειά του και το 57% αναζήτησε νέους ή πρόσθετους ρόλους τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα.

Τι θα μπορούσαν να σημαίνουν οι ανησυχίες για την ύφεση για επιπλέον εργασία

Οι εργοδότες προσλαμβάνουν σε μια στενή αγορά αυξάνοντας τις αμοιβές και προσπαθώντας να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό με άλλα προνόμια, όπως ευέλικτα ωράρια, δωρεάν φαγητό ή μεγαλύτερη εστίαση στην αναγνώριση των εργαζομένων.
Ωστόσο, οι ανησυχίες για μια ύφεση και τις μελλοντικές καταναλωτικές δαπάνες θα μπορούσαν να αναγκάσουν ορισμένες εταιρείες να περιορίσουν, λέει ο Laurinas.
Για παράδειγμα, η Walmart ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για πρόσληψη 40.000 εργαζομένων για την περίοδο των εορτών, από 150.000 εργάτες λιανικής και 20.000 εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού που προσλήφθηκαν πέρυσι.
Αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα για τους μισούς ερωτηθέντες εργαζομένους που σχεδιάζουν να αναλάβουν εποχιακές δουλειές κατά τη διάρκεια των διακοπών για να καλύψουν τους λογαριασμούς τους.
Ένα άλλο 58% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται για τη βραχυπρόθεσμη κατάσταση, την οποία η Bluecrew ορίζει ως την ανάληψη πολλαπλών εργασιών με διαφορετικές εταιρείες ταυτόχρονα.
Οι εργαζόμενοι λένε ότι η αμοιβή είναι το πιο σημαντικό πράγμα γι 'αυτούς όταν αποδέχονται μια νέα δουλειά, ακολουθούμενη από τοποθεσία, προγραμματισμό (όπως το να μπορούν να κάνουν πρωινές βάρδιες και βραδινές βάρδιες Σαββατοκύριακου), ευελιξία (όπως η ικανότητα να καλούν όταν χρειάζεται) και ευκαιρίες για την ανάπτυξη, σύμφωνα με την έρευνα Bluecrew.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης