Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 41% η δημοτικότητα του προέδρου Biden

ΗΠΑ: Στο 41% η δημοτικότητα του προέδρου Biden
Τα χαμηλά ποσοστά του Αμερικάνου προέδρου δείχνουν και ήττα των Δημοκρατικών στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Αν και η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden ανέκαμψε κάπως αυτήν την εβδομάδα, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα κάτι που δείχνει πως οι Δημοκρατικοί οδεύουν σε ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για το Reuters, η δημοτικότητα του Biden αυξήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο 41% από 39% που ήταν την προηγούμενη.
Η δημοτικότητα του είχε πέσει στο 36% τον περασμένο Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.
Αναλυτές εκτιμούν πως στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, οι Δημοκρατικοί πιθανότατα θα χάσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά θα διατηρήσουν τη Γερουσία, κάτι που σημαίνει πως ο Αμερικάνος πρόεδρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες στην προσπάθεια του να υλοποιήσει την ατζέντα και το πολιτικό του πρόγραμμα.
Σημειώνεται πως η δημοτικότητα του Biden παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει δει το χαμηλό ρεκόρ του 33% που είχε «πιάσει» τον Δεκέμβριο του 2017 ο προκάτοχος του, Donald Trump.

Τα σημαντικότερα προβλήματα

Στην ερώτηση ποιο θεωρούν το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, οι περισσότεροι Αμερικάνοι έκριναν πως είναι η οικονομία (τέσσερις στους δέκα Ρεπουμπλικάνους, το ένα τέταρτο των Δημοκρατικών).
Για τους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων, το επόμενο πιεστικότερο πρόβλημα είναι είτε η μετανάστευση, είτε η εγκληματικότητα ενώ για τους Δημοκρατικούς (περί τον έναν στους 8) το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα είναι το περιβάλλον ή (για τον 1 στους 10) ο τερματισμός του δικαιώματος στην άμβλωση σε εθνικό επίπεδο ή η εγκληματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης