Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Φόβοι ότι δεν θα επαναλειτουργήσουν ποτέ οι αγωγοί Nord Stream

Γερμανία: Φόβοι ότι δεν θα επαναλειτουργήσουν ποτέ οι αγωγοί Nord Stream
Οι σουηδικές αρχές κάνουν λόγο για τον εντοπισμό πολλών διαρροών στο δίκτυο των αγωγών
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 ενδεχομένως να μην μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν ποτέ διατυπώνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, υποστηρίζοντας πως το δίκτυο κινδυνεύνει να καταστεί άχρηστο.
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel, η οποία επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, εάν δεν επισκευαστούν άμεσα αυτές οι διαρροές, τότε θα εισέλθει μεγάλη ποσότητα αλμυρού νερού, κάτι που θα προκαλέσει διάβρωση.
Επιπλέον, αναφέρεται πως ειδικοί από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και από άλλα συναρμόδια υπουργεία, εξετάζουν τις συνέπειες ενός τέτοιου ενδεχόμενου.
Ως ένα πρώτο βήμα ορίζεται ότι η ομοσπονδιακή γερμανική αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους στα γερμανικά χωρικά ύδατα, με τα πλοία να επιτηρούν στενά όλες τις κρίσιμες υποδομές.

Πολλές διαρροές

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως οι σουηδικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, έχουν εντοπίσει πολλές διαρροές στο δίκτυο και των δύο αγωγών που βρίσκονται στην δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη.
Μάλιστα, μεταδίδεται πως οι αρμόδιες αρχές της Σουηδίας έχουν αρχίσει την έρευνα σχετικά τις διαρροές στο δίκτυο των αγωγών, αναφέροντας πως οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα σκόπιμων ενεργειών και ότι επρόκειτο για δολιοφθορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης