Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προέτρεψε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως τη Ρωσία - Τι συνέβη;

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προέτρεψε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως τη Ρωσία - Τι συνέβη;
Η πρεσβεία επικαλέστηκε την επιστράτευση που είχε ξεκινήσει στη Ρωσία

Η αμερικανική πρεσβεία προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες να απόσχουν από το ταξίδι στη Ρωσία και όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα να την εγκαταλείψουν αμέσως, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στη Μόσχα.
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση τον Φεβρουάριο, μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, και έκτοτε δεν έχει αλλάξει τη σύσταση. Ως λόγο για την νέα προειδοποίηση, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 28/9, η πρεσβεία επικαλέστηκε την επιστράτευση που είχε ξεκινήσει στη Ρωσία.
Στο μήνυμα της διπλωματικής αποστολής αναφέρεται ότι η Ρωσία «μπορεί να αρνηθεί να αποδεχτεί τη διπλή ρωσοαμερικανική υπηκοότητα και να καλέσει όσους την έχουν σε στρατιωτική θητεία».
«Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν πρέπει να ταξιδεύουν στη Ρωσία και όσοι διαμένουν ή ταξιδεύουν θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία αμέσως όσο υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές», ανέφερε ο ιστότοπος της πρεσβείας σε δήλωση.
«Οι εμπορικές πτήσεις είναι επί του παρόντος περιορισμένες και συχνά δεν είναι διαθέσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Διατίθενται διαδρομές εδάφους εξόδου με αυτοκίνητο ή λεωφορεία. Εάν θέλετε να φύγετε από τη Ρωσία, πρέπει να κάνετε κράτηση για τις κατάλληλες διαδρομές», ανέφερε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης