Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταγγελίες κατά του πρώην προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta για «εξωφρενικές» δαπάνες σε θεραπείες ομορφιάς όπως botox

Καταγγελίες κατά του πρώην προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta για «εξωφρενικές» δαπάνες σε θεραπείες ομορφιάς όπως botox
Ο Beqiri είπε ότι η έρευνά του έδειξε ότι ο Meta, η Kryemadhi και τα παιδιά τους είχαν λάβει θεραπείες στο ιδιωτικό νοσοκομείο και κλινική Casa di Cura Privata Domus Medica στον Άγιο Μαρίνο

Ο Αλβανός δικηγόρος Idajet Beqiri κατέθεσε ποινική μήνυση στην Ειδική Δομή Καταπολέμησης της Διαφθοράς (SPAK) κατά του πρώην προέδρου Ilir Meta και της συζύγου του, συναδέλφου του πολιτικού Monika Kryemadhi, όπου τους κατηγόρησε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος -- για εξωφρενικές δαπάνες σε θεραπείες ομορφιάς σε κλινικές του εξωτερικού.
Αυτό είναι ένα από τα πολλά αιτήματα για έρευνες που κατατέθηκαν στον SPAK κατά του Meta από τη λήξη της θητείας του ως προέδρου τον Ιούλιο 2022.
Στην καταγγελία, ο Beqiri κάλεσε τους εισαγγελείς του SPAK να ξεκινήσουν ποινική έρευνα για καταγγελίες για διαφθορά και απόκρυψη εισοδημάτων.
Ισχυρίστηκε ότι ο Meta, η Kryemadhi και τα παιδιά τους ξόδεψαν ένα «εξωφρενικό ποσό» σε θεραπείες ομορφιάς σε ιδιωτικά νοσοκομεία στη Βιέννη και στον Άγιο Μαρίνο.
Η καταγγελία απαιτεί ποινική δίωξη για πολλά φερόμενα αδικήματα, όπως απόκρυψη εισοδήματος, διαφθορά, παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων και ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με άρθρο σχετικά με την καταγγελία που δημοσιεύθηκε από την αλβανική εφημερίδα Sot και αναρτήθηκε εκ νέου από τον Beqiri στη σελίδα του στο Facebook .
Ο Beqiri είπε ότι η έρευνά του έδειξε ότι ο Meta, η Kryemadhi και τα παιδιά τους είχαν λάβει θεραπείες στο ιδιωτικό νοσοκομείο και κλινική Casa di Cura Privata Domus Medica στον Άγιο Μαρίνο.
«Στο νοσοκομείο αυτά γίνονται κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά θεραπείες και αισθητικές παρεμβάσεις σε «VIP» πρόσωπα από τον κόσμο της τέχνης, του αθλητισμού και της showbiz.
Το προαναφερθέν ιδιωτικό νοσοκομείο αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο δαπανηρά.
Αυτό το νοσοκομείο δεν είναι γνωστό μόνο για τους υψηλά καταρτισμένους γιατρούς του, αλλά και για τις δαπάνες που ειπράττει από τους ασθενείς του, οι οποίες είναι πολύ υψηλές», ανέφερε η δήλωση.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Silva Shametaj, γιατρός στην κλινική, είναι προσωπική φίλη του Meta και της Kryemadhi.
Ξεχωριστή έρευνα ξεκίνησε το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας μόλις ένα μήνα μετά τη λήξη της θητείας του Meta, μετά από μήνυση του πρώην βουλευτή Χαλίτ Βαλτέρι.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, ο Βαλτέρι ισχυρίστηκε ότι ο Meta χρησιμοποίησε κεφάλαια που κέρδισε μέσω της διαφθοράς για λόμπι, καθώς και για ξέπλυμα χρήματος.
Ο Meta αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του.
Ο Πρωθυπουργός Rama κάλεσε σε ομιλία του τον Μάιο ο Spak να ερευνήσει τόσο τον Meta όσο και τον πρώην πρόεδρο Berisha, ο οποίος έχει μπει στη μαύρη λίστα από τις ΗΠΑ για «σημαντική διαφθορά».
Ο Meta διορίστηκε πρόεδρος το 2017 με την υποστήριξη των Σοσιαλιστών του Ράμα και του τότε εταίρου τους στον συνασπισμό, του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη (LSI) του Meta.
Αργότερα, ο Meta απείλησε σε συνέντευξη Τύπου στις 17 Αυγούστου ότι θα πραγματοποιηθούν «ισχυρές διαδηλώσεις» για το κόστος ζωής στην Αλβανία. Κατηγόρησε τις αυξήσεις των τιμών στη διαφθορά, υποστηρίζοντας ότι οι τιμές θα πέσουν όταν οι άνθρωποι ξεσηκωθούν εναντίον της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης